Connect with us

Hirdetés

technokrata

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Kütyük

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Horogra akadt Magyarország egyik legnagyobb torrenttrackere is.

A héten többször írtunk a hazai torrentező közösség ellen tett rendőrségi lépésekről. Szerdai értesüléseink szerint több mint félszáz szervert foglalt le a rendőrség, ide értve tracker és seed számítógépeket is. Csütörtökön aztán a hivatalos közleményből kiderült, hogy a rendőrök előző nap „egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.”

Emellett „a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.”

Nem lehetett nyugta ezután sem a magyar torrentezőknek, mivel a tegnapi nap során újabb „rajtaütést” hajtottak végre a hazai szervek. Az Asva.info értesülései szerint a legnagyobb csapást az egyik legismertebb hazai site szenvedte el: többségében az nCore szervereit vitték el a hét utolsó munkanapján a rendőrök. A torrentoldal népszerűségére jellemző, hogy nap mint nap sok tízezer regisztrált felhasználó használta szolgáltatásait.

A fentiek ismeretében nem tudni, hogy a második hullámmal lecsillapodtak-e a kedélyek, vagy a jövőhéten várható-e ismét szerverlefoglalás. Amint több információval rendelkezünk, jelentkezni fogunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés