Connect with us

technokrata

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Kütyük

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Horogra akadt Magyarország egyik legnagyobb torrenttrackere is.

A héten többször írtunk a hazai torrentező közösség ellen tett rendőrségi lépésekről. Szerdai értesüléseink szerint több mint félszáz szervert foglalt le a rendőrség, ide értve tracker és seed számítógépeket is. Csütörtökön aztán a hivatalos közleményből kiderült, hogy a rendőrök előző nap „egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.”

Emellett „a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.”

Nem lehetett nyugta ezután sem a magyar torrentezőknek, mivel a tegnapi nap során újabb „rajtaütést” hajtottak végre a hazai szervek. Az Asva.info értesülései szerint a legnagyobb csapást az egyik legismertebb hazai site szenvedte el: többségében az nCore szervereit vitték el a hét utolsó munkanapján a rendőrök. A torrentoldal népszerűségére jellemző, hogy nap mint nap sok tízezer regisztrált felhasználó használta szolgáltatásait.

A fentiek ismeretében nem tudni, hogy a második hullámmal lecsillapodtak-e a kedélyek, vagy a jövőhéten várható-e ismét szerverlefoglalás. Amint több információval rendelkezünk, jelentkezni fogunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő