Connect with us

technokrata

Torrentrazzia – rendőrségi (videó)közlemény

Kütyük

Torrentrazzia – rendőrségi (videó)közlemény

Összehangolt akció keretében több szerverhotel termében tartottak „házkutatást” a rendőrök.

Tegnapi, nem hivatalos értesülésünk után ma délelőtt kiadta a BRFK a hivatalos tájékoztatást az ügyben.

torrent_razzia_2010-06-16.JPG

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.

Az angyalföldi rendőrök 2010. június 16-án – egy időben – egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.

A nyomozás során beazonosították a nyomozók a legnagyobb hazai és nemzetközi fájlcserélő torrent oldalakhoz tartozó statisztikákat-, adatokat tartalmazó szervereket, valamint a fájlcserélés alapját adó átjátszó- és tartalom szervereket, amelyeken több tízezer szerzői joggal védett művet közvetítettek, osztottak meg jogosulatlanul a nyilvánosság felé a szerzők és kiadók engedélye nélkül, a szolgáltatást igénybe vevők közreműködésével.

A házkutatások során a lefoglalt 50 szerveren 500 terrabájt (sic! – Szerk.) tartalom volt megtalálható. Az elkövetés során okozott kár megállapítása még folyamatban van.”

Friss: újabb szerverek estek áldozatul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp