Connect with us

technokrata

Nokia N8 – a gyártó új zászlóshajója

Kütyük

Nokia N8 – a gyártó új zászlóshajója

12 megapixeles kamera, GPS, és szoftveralkalmazások garmadája – bemutatkozott a finn gyártó új okostelefonja.

A minap számoltunk be a bizarr külsővel hódítani igyekvő, fiataloknak készült Nokia X5 telefonról. Ám a finn gyártó nem csak azt a modellt mutatta be, hanem egy jóval konzervatívabb, sokak által várt mobillal is gazdagodott a kínálat. A Nokia N8 lett a vállalat kínálatának új zászlóshajója, hiszen minden megvan benne, amit csak egy csúcskategóriást telefontól el lehet képzelni.

Nokia N8 1.jpg

A gyémántvágóval kialakított alumíniumgombokat műanyag ház fogja keretbe. Túl sok gombot azért nem találunk rajta, hiszen (kapacitív) érintőképernyős modellről van szó. LCD-je 3,5 colos képátlóval bír, mellyel 640×360 pixeles felbontásban tárul szemünk elé a látvány. Két kamerával látták el, az első segítségével lehet videotelefonálni, a hátsó pedig egészen extrém, 12 megapixeles felbontású képek készítésére képes. Emellett nagyfelbontású (720p HD) videofelvételeket is tud rögzíteni.

És itt még nem ért véget a multimédiás képességek sora: HDMI csatlakozója révén akár HDTV-hez is csatlakoztatható. Emellett fel tudja venni a kapcsolatot az USB-s meghajtókkal, kétirányú állománymásolási célokból. Természetesen támogatja a Flash-t és rendelkezik az Ovi Maps Navigation ingyenes GPS programjával (műholdak hiányában AGPS rendszerrel tudja meghatározni a telefont tartó helyzetét).

Nokia N8 2.jpg

Ezzel a Symbian^3 operációs rendszert futtató készülékkel akarja felvenni a harcot a Nokia az okostelefonok piacán riválisaival (a négyes változat várhatóan 2011-ben jelenik meg). Ebben egyelőre nem áll túl jól, mivel mind az Apple iPhone-ja, mind a Google Android OS-re alapuló készülékek sokkal gazdagabb szoftverellátottsággal rendelkeznek, mint az Ovi Store.

A készülék még nem vehető meg a boltokban, várhatóan a harmadik negyedévben kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő