Connect with us

technokrata

Nokia X5 – megdöbbentően ronda

Kütyük

Nokia X5 – megdöbbentően ronda

QWERTY billentyűzettel bír a finnek legújabb modellje.

A Szingapúrban tartott Nokia Connections eseményen lerántotta a fátylat legújabb, X5-ös okostelefonjáról a vállalat. De bárcsak ne tette volna: a hagyományos, téglalap külsejű modellekhez szokott szem számára megdöbbentően rondának tűnik a négyzetes alakú készülék. Ezen igen keveset segít az arányokat javító kicsúsztatható billentyűzet. Ennek ellenére figyelmet érdemel, mert a feltevésünk szerint erősen beszívott finn tervezőmérnökök legalább sok gombot álmodtak rá: teljes (angol) QWERTY billentyűzet tárul az első látványtól elborzadt, de még kíváncsi szemek elé.

nokia-x5-2.jpg

„Comes With Music” – a Nokia ezzel a jelmondattal igyekszik vevőt találni a telefonra. Már a bizarr alakból is látható, hogy a fiataloknak készült (amit a rikító rózsaszín és sárga színek csak tovább erősítenek), de a többnyire tinédzser vagy húszas éveik elejét járó zenerajongók szívének megpendítéséhez a finnek számos „testcselt” bevetettek. Például dedikált zenegombot kapott a készülék – ahogy a Sony Ericsson tette ezt Walkman sorozatú telefonjainál. Surprise Me funkciója pedig az Apple „Shake to Shuffle” képességére emlékezteti az embert: ha a telefon éppen zenét játszik le, akkor egy laza csuklómozdulattal véletlenszerűen zenét vált. Mivel a fiatalok jelentik az X5 célközönségét, nem lepődhetünk meg azon, hogy számos közösségi hálózathoz való hozzáférést integráltak bele: erősen támogatja a facebookozást és a twitterezést.

nokia-x5-1.jpg

Néhány technikai adat a Symbian S60v3 Feature Pack 2 operációs rendszert futtató X5-ösről: az 5 megapixeles kamera LED-es segédfényt kapott, 4x-es digitális zoomolásra képes. 200 MB-nyi ROM-ja mellé 2 GB-os microSD kártya jár, ami azért kicserélhető nagyobbra. A Nokia állítása szerint 16 napnyi készenlétet bír a készülék, és zenét is sokáig hallgathatunk vele: akár 24 órán keresztül is szólhat, megállás nélkül.

165 eurós tervezett áron kerülhet forgalomba, az idei év harmadik negyedében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő