Connect with us

Nokia X5 – megdöbbentően ronda

Kütyük

Nokia X5 – megdöbbentően ronda

QWERTY billentyűzettel bír a finnek legújabb modellje.

A Szingapúrban tartott Nokia Connections eseményen lerántotta a fátylat legújabb, X5-ös okostelefonjáról a vállalat. De bárcsak ne tette volna: a hagyományos, téglalap külsejű modellekhez szokott szem számára megdöbbentően rondának tűnik a négyzetes alakú készülék. Ezen igen keveset segít az arányokat javító kicsúsztatható billentyűzet. Ennek ellenére figyelmet érdemel, mert a feltevésünk szerint erősen beszívott finn tervezőmérnökök legalább sok gombot álmodtak rá: teljes (angol) QWERTY billentyűzet tárul az első látványtól elborzadt, de még kíváncsi szemek elé.

nokia-x5-2.jpg

„Comes With Music” – a Nokia ezzel a jelmondattal igyekszik vevőt találni a telefonra. Már a bizarr alakból is látható, hogy a fiataloknak készült (amit a rikító rózsaszín és sárga színek csak tovább erősítenek), de a többnyire tinédzser vagy húszas éveik elejét járó zenerajongók szívének megpendítéséhez a finnek számos „testcselt” bevetettek. Például dedikált zenegombot kapott a készülék – ahogy a Sony Ericsson tette ezt Walkman sorozatú telefonjainál. Surprise Me funkciója pedig az Apple „Shake to Shuffle” képességére emlékezteti az embert: ha a telefon éppen zenét játszik le, akkor egy laza csuklómozdulattal véletlenszerűen zenét vált. Mivel a fiatalok jelentik az X5 célközönségét, nem lepődhetünk meg azon, hogy számos közösségi hálózathoz való hozzáférést integráltak bele: erősen támogatja a facebookozást és a twitterezést.

nokia-x5-1.jpg

Néhány technikai adat a Symbian S60v3 Feature Pack 2 operációs rendszert futtató X5-ösről: az 5 megapixeles kamera LED-es segédfényt kapott, 4x-es digitális zoomolásra képes. 200 MB-nyi ROM-ja mellé 2 GB-os microSD kártya jár, ami azért kicserélhető nagyobbra. A Nokia állítása szerint 16 napnyi készenlétet bír a készülék, és zenét is sokáig hallgathatunk vele: akár 24 órán keresztül is szólhat, megállás nélkül.

165 eurós tervezett áron kerülhet forgalomba, az idei év harmadik negyedében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom