Connect with us

technokrata

A foci tényleg megmozgatja az Internetet

Kütyük

A foci tényleg megmozgatja az Internetet

Újabb csapás a televíziókra – sose követtek még ennyien egy nemzetközi sporteseményt a Világhálón.

Múlthét pénteken, a labdarúgó világbajnokság indulásának napján írt cikkünk szerint egy brit elemzőcég úgy vélte: a megnövekedő adatforgalom az Internet egyes részeinek lelassulásához vezet. Nos, arról nincsenek adataink, hogy nagyobb alhálózatok leálltak volna, de az tény: a foci jelentősen megdobta a pénteki napon korábban beállt forgalmi rekordot.

Az Akamai elemzése szerint közép-európai idő szerint délután egy óra felé kezdett komoly emelkedést mutatni a híroldalak látogatottsága. Az Egyesült Államokban hat órával később ért csúcspontra, 12,1 millió látogatót produkálva percenként, állítja a Zdnet, majd lassú csökkenésbe kezdett, de gyakorlatilag a nap végéig a megszokott szint felett maradt. Érdekességképpen: a korábbi rekord 8,5 millió egyedi látogató volt, amit Barack Obama elnökké választásakor állítottak fel az amerikai internetezők még 2008-ban.

 net usage Index akamai 2010-06-11.jpg

A fent látható ábra szerint a világbajnokságot megnyitó Mexikó – Dél-Afrika meccs alatt volt a legmagasabb az online érdeklődés, de a Franciaország – Uruguay mérkőzést is sokan követték az Interneten keresztül. Ez egyben azt is jelzi, hogy a világ számos országában 2010 lett a „nulladik év”, azaz eljött annak az ideje, hogy a nagy sporteseményeket online is tömegek követik. Ennek a hagyományos média (televízió, rádió) képviselői minden bizonnyal kevésbé örülnek, mint a gyakran virtuális közösségi élménnyé szervezett közvetítéseket biztosító site-ok tulajdonosai, akik viszont extra bevételre tesznek szert a hirdetők reklámozási hajlandóságának köszönhetően. Igaz, ehhez extra infrastrukturális beruházásokra is szükség van, hiszen az akadó, széteső, framedropokban gazdag adásokat gyorsan otthagyják a focirajongók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő