Connect with us

A foci tényleg megmozgatja az Internetet

Kütyük

A foci tényleg megmozgatja az Internetet

Újabb csapás a televíziókra – sose követtek még ennyien egy nemzetközi sporteseményt a Világhálón.

Múlthét pénteken, a labdarúgó világbajnokság indulásának napján írt cikkünk szerint egy brit elemzőcég úgy vélte: a megnövekedő adatforgalom az Internet egyes részeinek lelassulásához vezet. Nos, arról nincsenek adataink, hogy nagyobb alhálózatok leálltak volna, de az tény: a foci jelentősen megdobta a pénteki napon korábban beállt forgalmi rekordot.

Az Akamai elemzése szerint közép-európai idő szerint délután egy óra felé kezdett komoly emelkedést mutatni a híroldalak látogatottsága. Az Egyesült Államokban hat órával később ért csúcspontra, 12,1 millió látogatót produkálva percenként, állítja a Zdnet, majd lassú csökkenésbe kezdett, de gyakorlatilag a nap végéig a megszokott szint felett maradt. Érdekességképpen: a korábbi rekord 8,5 millió egyedi látogató volt, amit Barack Obama elnökké választásakor állítottak fel az amerikai internetezők még 2008-ban.

 net usage Index akamai 2010-06-11.jpg

A fent látható ábra szerint a világbajnokságot megnyitó Mexikó – Dél-Afrika meccs alatt volt a legmagasabb az online érdeklődés, de a Franciaország – Uruguay mérkőzést is sokan követték az Interneten keresztül. Ez egyben azt is jelzi, hogy a világ számos országában 2010 lett a „nulladik év”, azaz eljött annak az ideje, hogy a nagy sporteseményeket online is tömegek követik. Ennek a hagyományos média (televízió, rádió) képviselői minden bizonnyal kevésbé örülnek, mint a gyakran virtuális közösségi élménnyé szervezett közvetítéseket biztosító site-ok tulajdonosai, akik viszont extra bevételre tesznek szert a hirdetők reklámozási hajlandóságának köszönhetően. Igaz, ehhez extra infrastrukturális beruházásokra is szükség van, hiszen az akadó, széteső, framedropokban gazdag adásokat gyorsan otthagyják a focirajongók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom