Connect with us

technokrata

Feldühítette az internetezőket a Google

Kütyük

Feldühítette az internetezőket a Google

Hiba volt a „redmondi út”?

A Microsoft megújult keresőjének, a Bingnek volt egy érdekes – vagy más nézőpontból: idegesítő – funkciója: a szolgáltatás kezdőlapja nem a megszokott semleges, fehér hátteret alkalmazta, hanem színes háttérképpel próbálta látványosabbá tenni a keresést. A Binget használók java elfogadta a lehetőséget, az újdonság varázsa meggyőzte őket arról, hogy a háttérkép illeszkedik a kereső designjába. Ugyanez a lépés azonban óriási felháborodást váltott ki a Google-felhasználók között.

Google hatterkep 1.jpg

Tegnapelőtt döntött úgy a keresőóriás, hogy riválisához hasonló lépéssel dobja fel kezdőlapját, ám ilyen negatív fogadtatásra valószínűleg nem számított. Míg a különböző híres emberekre, neves eseményekre emlékező Google logókat kedveli az internetező közösség (a játszható Pac-Man változat kifejezetten népszerű volt), addig az önkényes háttérkép beállítás sokaknál kiverte a biztosítékot. 24 óra alatt számos, a „fejlesztést” ellenző topik bukkant fel a keresőmotort üzemeltető vállalat felhasználókat segítő fórumán, több száz kritizáló hozzászólással hozva a Google tudomására, hogy átgondolatlanul léptek.

Google hatterkep 2.jpg

Tulajdonképpen nem is maga a háttérkép verte ki a biztosítékot, hanem annak megváltoztathatatlansága (és még a németekre mondják, hogy durva szavakat tudnak alkotni – Szerk.). A vállalat ugyanis kijelentette, hogy aki újra semleges háttérre vágyik, az lépjen be Google Accountjával, és állítsa át. Ez persze azt is jelenti, hogy ha valaki nem regisztrált az amerikai cég rendszerébe, akkor először ezen a procedúrán kell átesnie.

Google hatterkep 3.jpg

Időközben azonban akkora lett a felhasználói nyomás, hogy a Google visszakozott. Jelenleg mind az általános, mind a hazai oldal ismét fehér háttérrel érhető el, és a ma induló labdarúgó világbajnokság (hajrá portugálok! – Szerk.) tiszteletére ennek megfelelő logóval várja az információra vágyókat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő