Connect with us

technokrata

Kütyük

Safari 5

30 százalékkal gyorsabb, új funkciókban bővelkedő böngésző az Apple-től.

A megújult Download adatbázisunkból is letölthető böngésző új funkciói közé tartozik a Safari Reader, amely új, görgethető nézetben jeleníti meg az egy- és többoldalas internetes cikkek olvasását, minden további tartalom vagy zavaró elem nélkül. Amikor a Safari 5 cikket észlel, a felhasználók a Smart Address mezőben a Reader ikonra kattintva a teljes cikket megjeleníthetik, nagyíthatják, nyomtathatják vagy e-mailben elküldhetik.

Apple Safari 5 böngésző

A Nitro JavaScript-motor által működtetett Safari 5 a Mac rendszerű számítógépeken 30 százalékkal gyorsabban futtatja a JavaScipt-tartalmakat, mint a Safari 4. DNS-alapú előtöltés funkciójával gyorsabban tölti be az új weboldalakat, és a gyorsítótárazás továbbfejlesztésének köszönhetően gyorsabban adja vissza a korábban már megtekintett oldalakat. Emellett tucatnyi HTML5-szolgáltatást kínál, amelyekkel a webfejlesztők például teljes képernyős lejátszást és feliratozást biztosíthatnak a HTML5-videókhoz. További HTML5-szolgáltatásai közé tartozik a HTML5 Geolocation, a HTML5 tagolóelemei, a HTML5-alapú húzható attribútum, a HTML5-alapú űrlap-érvényesítés, a HTML5 Ruby, a HTML5 AJAX History, az EventSource és a WebSocket.

Az új, ingyenes Safari Developer Program lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a Safari 5 böngészőt szabványos webtechnológiákon – például HTML5, CSS3 vagy JavaScript technológián – alapuló bővítményekkel szabják testre és fejlesszék tovább. Extension Builder szolgáltatása egyszerűsíti a bővítmények fejlesztését, telepítését és csomagolását. A nagyobb biztonság és stabilitás érdekében a szoftver bővítményeit védőfal mögé helyezték, az Apple digitális tanúsítványának aláírásával látták el, és kizárólag a böngészőben futnak.

A Mac OS X-hez készült böngészőhöz Mac OS X Leopard 10.5.8, Mac OS X Snow Leopard 10.6.2 vagy újabb operációs rendszer szükséges. A Windows-os változathoz Windows XP SP2, Windows Vista vagy Windows 7 rendszer, valamint minimum 256 MB memória és legalább 500 MHz-es Intel Pentium processzorral szerelt rendszer szükséges.

Safari 5 Mac-es és Windows változat letöltése

A Safari 5 hivatalos weboldalaSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő