Connect with us

technokrata

Kütyük

Safari 5

30 százalékkal gyorsabb, új funkciókban bővelkedő böngésző az Apple-től.

A megújult Download adatbázisunkból is letölthető böngésző új funkciói közé tartozik a Safari Reader, amely új, görgethető nézetben jeleníti meg az egy- és többoldalas internetes cikkek olvasását, minden további tartalom vagy zavaró elem nélkül. Amikor a Safari 5 cikket észlel, a felhasználók a Smart Address mezőben a Reader ikonra kattintva a teljes cikket megjeleníthetik, nagyíthatják, nyomtathatják vagy e-mailben elküldhetik.

Apple Safari 5 böngésző

A Nitro JavaScript-motor által működtetett Safari 5 a Mac rendszerű számítógépeken 30 százalékkal gyorsabban futtatja a JavaScipt-tartalmakat, mint a Safari 4. DNS-alapú előtöltés funkciójával gyorsabban tölti be az új weboldalakat, és a gyorsítótárazás továbbfejlesztésének köszönhetően gyorsabban adja vissza a korábban már megtekintett oldalakat. Emellett tucatnyi HTML5-szolgáltatást kínál, amelyekkel a webfejlesztők például teljes képernyős lejátszást és feliratozást biztosíthatnak a HTML5-videókhoz. További HTML5-szolgáltatásai közé tartozik a HTML5 Geolocation, a HTML5 tagolóelemei, a HTML5-alapú húzható attribútum, a HTML5-alapú űrlap-érvényesítés, a HTML5 Ruby, a HTML5 AJAX History, az EventSource és a WebSocket.

Az új, ingyenes Safari Developer Program lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a Safari 5 böngészőt szabványos webtechnológiákon – például HTML5, CSS3 vagy JavaScript technológián – alapuló bővítményekkel szabják testre és fejlesszék tovább. Extension Builder szolgáltatása egyszerűsíti a bővítmények fejlesztését, telepítését és csomagolását. A nagyobb biztonság és stabilitás érdekében a szoftver bővítményeit védőfal mögé helyezték, az Apple digitális tanúsítványának aláírásával látták el, és kizárólag a böngészőben futnak.

A Mac OS X-hez készült böngészőhöz Mac OS X Leopard 10.5.8, Mac OS X Snow Leopard 10.6.2 vagy újabb operációs rendszer szükséges. A Windows-os változathoz Windows XP SP2, Windows Vista vagy Windows 7 rendszer, valamint minimum 256 MB memória és legalább 500 MHz-es Intel Pentium processzorral szerelt rendszer szükséges.

Safari 5 Mac-es és Windows változat letöltése

A Safari 5 hivatalos weboldalaSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp