Connect with us

technokrata

MDM: távoli adattörlés telefonról

Kütyük

MDM: távoli adattörlés telefonról

Mobil eszközmenedzsment a Magyar Telekomtól.

A Magyar Telekom 2010. június 8-án elsőként vezeti be a magyar piacon a mobil eszközmenedzsment (Mobile Device Management – MDM) szolgáltatást. Az MDM-re épülő különböző szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az üzleti felhasználók – a desktop-alkalmazások menedzsmentjéhez hasonlóan – távolról, flottában menedzseljék a cég alkalmazottainak mobil eszközeit. Az operátor vagy az adott cég informatikai szakembere távolról alkalmazásokat tölthet fel, frissítéseket küldhet a cég mobil eszközeire, kijavíthatja a készülékeken előforduló hibákat, zárolhatja vagy éppen törölheti a készülékeken található kritikus információkat, távoli adatmentéseket kezdeményezhet, illetve a készülék elvesztése, vagy adatvesztés esetén visszatöltheti a felhasználó készülékére a központilag korábban lementett adatokat. Ezeknek a folyamatoknak egy részét a rendszer automatikusan is elvégezheti.

Az MDM támogatásával a mobil eszközök üzemeltetésére és felhasználására vonatkozó naprakész riportok is lekérhetők. Mindezeket az aktivitásokat a rendszer kezelője biztonságosan, távolról, VPN-kapcsolaton, a mobil hálózaton keresztül teheti meg, így az alkalmazottaknak a mobil eszközökkel személyesen nem kell a vállalat, vagy a T-Systems helpdesk-jét felkeresniük.

A szolgáltatás bármely mobiloperátor hálózatában üzemeltetett, internet előfizetéssel rendelkező mobil készüléken igénybe vehető, amennyiben a készüléken futó operációs rendszer támogatja az MDM mobil kliens futtatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák