Connect with us

technokrata

Kütyük

IPhone 4

Bejelentették az Apple legújabb mobiltelefonját.

Az elmúlt hónapok a kiszivárgott készülékektől és az Apple rigorózus reagálásáról voltak hangosak. Ismeretes, hogy a cég perrel fenyegetőzve, a hatóságokat is bevetve követelte vissza a fejlesztés alatt álló modellt az amerikai Gizmodo újságírójától. Az esetnek köszönhetően viszont már felkészülhettünk arra, hogyan fog kinézni az új iPhone: a kerek design kicsit merevebbé, szögletesebbé vált.

Természetesen maga Steve Jobs tartotta a bemutatót, melyben útnak bocsátották a vállalat negyedik generációs mobilkészülékét. A masina nagyobb felbontású, 960×640 pixeles kijelzőt kapott, melyet a vállalat Retina Display-nek nevezett el. A 326 DPI-s felbontás az Apple szerint ilyen méretekben (az LCD továbbra is a megszokott, 3,5 colos képátlóval rendelkezik) már az emberi szem határain túlmenő részletességet biztosít. Persze Jobs-tól már megszoktuk, hogy az egekbe dicséri termékét, de az tény, hogy például a 800:1 kontrasztarány elismerésre méltó egy mobiltelefon esetében.

Két kamerás lett az új iPhone: a hátlapon található a korábbi 3 MPX-ről 5 MPX-esre „hízott”; emellett pedig a frontoldalra is került egy kamera. Utóbbi a videotelefonálásokhoz használható. És ha már fényképezés: LED-es vakut terveztek a mérnökök a kis készülék hátlapjára, így még sötét körülmények között is lehetőség van viszonylag értékelhető képek készítésére. Immár HD-s (720p / 30 FPS) videók rögzítésére is képes.

Új, erősebb rozsdamentes ház

Több fejlesztést is átvettek az iPadből: ugyanaz az A4 processzor hajtja az új iPhone-t, mint ami a táblagépet, és ugyanúgy mikro-SIM kártya rakható bele. Erre azért volt szükség, hogy a megnövekedett teljesítményhez nagyobb akkumulátort tudjon belerakni a gyártó, azaz legyen elég hely. A telep fizikai mérete annak ellenére nőtt, hogy a ház nagyjából 25 százalékkal vékonyabb lett. Ígéretek szerint 7 órányi 3G-s beszélgetést, 6 órányi 3G-s böngészést, 10 órányi (802.11n) Wi-Fi webböngészést, 10 órás videonézést vagy 40 órányi zenehallgatást biztosít az akkumulátor.

Június 24-én kétféle változatban lesz kapható (az USA-ban, Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Japánban) az operációs rendszer gyanánt iOS 4-et futtató készülék: 200 dollárért a 16 GB-os, 300 dollárért a 32 GB-os verzió. Ezzel párhuzamosan a 3GS modell ára 100 dollárra esik, a 3G-s példányok pedig eltűnnek a boltok polcairól. Júliusban további 18 országban kezdik meg az értékesítést, azonban hazánk nincs közte, nekünk hivatalosan szeptember végéig várnunk kell (ekkor további 88 országban válik elérhetővé az iPhone 4).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp