Connect with us

technokrata

Mégsem olyan jó az IE9?

Kütyük

Mégsem olyan jó az IE9?

A Microsoft szerint jól szerepel, független tesztek szerint azonban nem. Kinek van igaza?

Egyre nagyobb hype-ot kap a HTML5 támogatása – az új generáció számos fejlesztést hoz a Web világába, például a nagyfelbontású videotartalmak webes megjelenítését illetően. Az ismertebb böngészőfejlesztő cégek ezért szinte egymást licitálva igyekeznek jó fényben feltüntetni saját browserüket. Ehhez saját és független teszteket használnak, melyeken százalékosan is láthatóvá válik, hogy mennyire kompatibilis az adott szoftver a vizsgált webes szabványokkal.

Kénytelen beszállni a rivalizálásba a Microsoft is, hiszen böngészőjének részesedése már két éve folyamatosan csökken. Az Internet Explorer 9 HTML5 Canvas Campaign május utolsó napján vette kezdetét, melynek eredményeit igyekszik most a Microsoft cáfolni. A kampány ugyanis rávilágít, hogy a HTML5 kompatibilitást vizsgáló tesztsorozat 160 eleméből a böngésző mindössze 19-en jutott át, lesújtó eredményt produkálva. Ezzel azonban Redmond nem értett egyet, így az Internet Explorer Testing Center jóvoltából közzétette saját teszteredményeit.

Amint az bárki által megtekinthető, a microsoftos vizsgálat eredménye szerint csont nélkül sikerült, azaz az IE9 minden tesztet tökéletesen teljesített (miközben a riválisok gyatrán muzsikáltak). Ezzel szemben a Freeciv azt állítja, hogy Redmond manipulálta a teszteredményeket; saját méréseik alapján az Internet Explorernek szinte köze sincsen a HTML5-höz. Szerintük a Microsoft a W3C Web Standardok csak egy kis szeletét vizsgálták, és csak azokat a teszteket vették be az eredménybe, amelyeket sikerrel abszolvált az IE9.

Az persze csak a felhasználón múlik, hogy a táblázatok böngészése után kinek hisz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő