Connect with us

technokrata

Intel: nem a Windows-ra

Kütyük

Intel: nem a Windows-ra

A chipgyártó legújabb Atom processzora nem képes Windows futtatására.

Az Intel által nemrég bejelentett Atom Z600-as sorozat Moorestown platformját nem Windows-hoz készítették. „Alacsony energiaigényű, kisméretű környezetre lett fejlesztve, például táblagépekhez és okostelefonokhoz.” – nyilatkozta Cluadine Mangano, az Intel egyik szóvivője – „A Moorestownt nem Windows futtatására fejlesztettük. Kifejezetten linuxos környezetre optimalizáltan készült, mint amilyen a MeeGo és az Android.”

Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az Intel teljesen hátat fordított volna a Microsoftnak ebben a szegmensben. Pár nappal korábban jelentette be az Oak Trailt, mely lényegében a Moorestownra alapul, de támogatja a Windows-t (is). Ez a platform szintén a nagyobb teljesítményigényű mobil gépeket célozza.

Úgynevezett SoC (system-on-chip) rendszerével az Intel jelentős eredményeket tudott elérni az energiaigény korábbi szinteknél is alacsonyabb mértékűre szorításában. Ám ezzel még mindig nem érte utol az ebben élenjáró ARM-alapú chipeket, melyek közismerten nagyon keveset „esznek”.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd