Connect with us

Magyar fejlesztés: játékos földrajztanulás a mobilon

Kütyük

Magyar fejlesztés: játékos földrajztanulás a mobilon

A World Puzzle nevű hazai fejlesztésű szoftver játékos formában segíti a földrajzi ismertek elsajátítását.

A magyar fejlesztők alapötlete egy olyan alkalmazás volt, amelyben a játék menetét a felhasználó alakíthatja ki, és nem a program „vezeti” a játékost. Közel egy éves fejlesztéssel hozták létre a valós földrajzi adatokon alapuló World Puzzle programot, amit elsősorban iPhone-on, és iPod Touch-on lehet használni. A szoftver kialakításkor a földrészek mellett 110 országot választottak ki népszerűség, valamint megyék száma alapján, ugyanis fontos szempont volt, hogy a játék ne érjen véget túl hamar.

Bár olyan túl könnyedén megoldható, de kihagyhatatlan 4-6 megyés országok is szerepelnek a játékban, mint Írország vagy az Egyesült Királyság, a 60-80 megyére felosztott Törökország, Vietnam vagy Oroszország komplett befejezése több mint egy órát is igénybe vehet. A tesztek során a játékot kisiskolások is azonnal önállóan tudták használni, és a visszakérdezések során sikerrel azonosították vaktérképen az országokat.

„A fiatalok élete ma már a mobil telefon és a játék körül forog, ami sok szülőnek problémát okoz. De miért is ne lehetne ezt lehetőségként felfogva tanulásra felhasználni? Egyszerű, gyorsan átlátható, kisebbek számára is könnyen kezelhető programot készített háromfős fejlesztőcsapatunk, így a gyerek játék közben szerez földrajzi ismereteket.” – fogalmazott Bartos Péter, aki a játék tematikáját, és grafikai stílusát jegyzi.

Az alkalmazás három kísérletező magánember, Bartos Péter, Klár Gergely és Seres Bálint együttműködésének az eredménye: bár ez az első okostelefonra fejlesztett közös játékuk, már mindegyikük foglalkozott szoftverek létrehozásával. Az alkalmazás már angol, német, francia, spanyol, japán, és koreai nyelven is elérhető; Japánból, az Egyesült Államokból, Kuvaitból és Ausztráliából is érdeklődnek iránta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom