Connect with us

Magyar fejlesztés: játékos földrajztanulás a mobilon

Kütyük

Magyar fejlesztés: játékos földrajztanulás a mobilon

A World Puzzle nevű hazai fejlesztésű szoftver játékos formában segíti a földrajzi ismertek elsajátítását.

A magyar fejlesztők alapötlete egy olyan alkalmazás volt, amelyben a játék menetét a felhasználó alakíthatja ki, és nem a program „vezeti” a játékost. Közel egy éves fejlesztéssel hozták létre a valós földrajzi adatokon alapuló World Puzzle programot, amit elsősorban iPhone-on, és iPod Touch-on lehet használni. A szoftver kialakításkor a földrészek mellett 110 országot választottak ki népszerűség, valamint megyék száma alapján, ugyanis fontos szempont volt, hogy a játék ne érjen véget túl hamar.

Bár olyan túl könnyedén megoldható, de kihagyhatatlan 4-6 megyés országok is szerepelnek a játékban, mint Írország vagy az Egyesült Királyság, a 60-80 megyére felosztott Törökország, Vietnam vagy Oroszország komplett befejezése több mint egy órát is igénybe vehet. A tesztek során a játékot kisiskolások is azonnal önállóan tudták használni, és a visszakérdezések során sikerrel azonosították vaktérképen az országokat.

„A fiatalok élete ma már a mobil telefon és a játék körül forog, ami sok szülőnek problémát okoz. De miért is ne lehetne ezt lehetőségként felfogva tanulásra felhasználni? Egyszerű, gyorsan átlátható, kisebbek számára is könnyen kezelhető programot készített háromfős fejlesztőcsapatunk, így a gyerek játék közben szerez földrajzi ismereteket.” – fogalmazott Bartos Péter, aki a játék tematikáját, és grafikai stílusát jegyzi.

Az alkalmazás három kísérletező magánember, Bartos Péter, Klár Gergely és Seres Bálint együttműködésének az eredménye: bár ez az első okostelefonra fejlesztett közös játékuk, már mindegyikük foglalkozott szoftverek létrehozásával. Az alkalmazás már angol, német, francia, spanyol, japán, és koreai nyelven is elérhető; Japánból, az Egyesült Államokból, Kuvaitból és Ausztráliából is érdeklődnek iránta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő