Connect with us

technokrata

A Samsung szembeszáll az iPhone-nal

Kütyük

A Samsung szembeszáll az iPhone-nal

A dél-koreai Samsung kiterjesztené Bada nevű mobilplatformját az összes készülékére, amivel az Androidot és az iPhone-t is megelőzné.

A Samsung már javában készíti elő a terepet saját alkalmazásfuttatási platformjának, a Badának – írja a HWSW.hu. A dél-koreai vállalat világszerte több tucat rendezvényen ismertette a Badát, és egy nemzetközi és egy magyarországi versenyt is szervez a fejlesztőknek, melyek fődíja 300 ezer dollár, illetve 300 ezer forint.

Ami a Bada sikerességével kapcsolatos várakozásokat illeti, a HWSW.hu szerint két tényezőt kell szem előtt tartani: azt, hogy mennyi felhasználót lehet vele elérni, valamint hogy mekkora pénz illeti a Badára dolgozó fejlesztőknek.

Choi Woonjoon, a Samsung Electronics tartalomkiszolgálói csapatának egyik vezetője szerint a vállalat 2010-ben legkevesebb 10 millió, 2011-ben pedig további 20 millió badás készülék eladásával számol, sőt az ezt követő néhány évben az összes Samsung-készülék badásítását tervezi. Így 2-3 év múlva évente több mint 200 millió badás készülék fogyhat, ami összes riválisa (az iPhone, az Android, a Blackberry, a Windows Mobile) elé röpítheti a Samsungot.

A fejlesztők szempontjából az Apple-höz igazítja magát a Samsung, iPhone-t gyártó riválisával megegyezően a dél-koreai vállalat is 70-30 százalékban állapította meg a bevételmegosztást, mint az Apple és ezt követően sok más cég.

A dél-koreai elektronikai óriás az Apple App Store alapos tanulmányozásával alakította ki a Samsung Apps rendszert, melyet idén 80 országban el kíván indítani. A cél egyetlen globális piactér létrehozása, ahol a magyar felhasználók is ugyanúgy látják az alkalmazásokat, mint bárki más, és a magyar fejlesztők is elérik a globális közönséget – mondta el Choi a HWSW.hu-nak. A Samsung mintegy 160 országban forgalmazza telefonkészülékeit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő