Connect with us

technokrata

Új Windows Live Messenger

Kütyük

Új Windows Live Messenger

Nagy felbontású videocsevegés, Bing keresési eredmények integrálása, egységes címlista, videoüzenet – néhány az azonnali üzenőprogram újdonságai közül.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, a Sao Paulo-i Egyetem hallgatóival szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát. Az új Messenger az első a Windows Live hamarosan megjelenő kommunikációs és tartalommegosztó szolgáltatásai közül. Világszerte havonta több mint 320 millióan, napi mintegy 10 milliárd üzenet küldésével veszik igénybe a Windows Live Messengert, míg hazánkban 2,6 millió felhasználó tart kapcsolatot barátaival, ismerőseivel a program segítségével.

A Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok – pl. a Facebook, a MySpace és a LinkedIn – frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek a felhasználó nem, csupán a barátai tagjai. Így a felhasználó akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követheti. Ez abban is segít, hogy a felhasználó kiigazodjon az egy helyen elérhető, releváns információk között, hiszen automatikusan mindig a „kedvencek” közé beemelt, legközelebbi barátok frissítések kerülnek a lista elejére.

Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival. Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan akár videoüzenetet is hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.

A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett fotók és videók. A Messenger Connect segítségével pedig a felhasználó bármely webhelyet a Messengerbe illeszthet és megoszthat csetelés közben barátaival. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.

A Social Highlights nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején. Egységesítésre került a címlista: a hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók. Emellett a felhasználó automatikusan átvezetheti a Messengerben végrehajtott állapotfrissítést a többi hálózatra, vagy fordítva. Az a több mint 200 milliós felhasználó csoport pedig, amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnal beszélgetést is indíthatnak.

További újdonságok
Messenger a népszerű okostelefonokhoz – Az új Messenger Windows Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így a felhasználó útközben is hozzáférhet a címtárhoz, ellenőrizheti a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhet, megoszthatja fotóit vagy frissítheti állapotinformációit.
Adatvédelem – A felhasználók három adatvédelmi profil segítségével határozhatják meg, hogy melyek a nyilvános illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.
Kapcsolatok rendezése – A felhasználók létrehozhatnak különféle kontaktcsoportokat (pl. barátok, család, munkatársak).
Kategóriák szerinti elérhetőség – Egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte, és kik azok, akik előtt ez rejtve marad.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle