Connect with us

technokrata

Kütyük

CleanAir Wi-Fi

Megoldás a vezeték nélküli interferencia problémájára.

A mobil munkavégzés terjedésével a vezeték nélküli hálózatoknak a vezetékes rendszerekkel megegyező teljesítményt kell nyújtaniuk. A Cisco több mint 600 amerikai vállalat körében végzett felmérése szerint a cégek 78 százaléka az üzletmenet szempontjából kiemelt fontosságúnak tartja a vezeték nélküli hálózatokat. Ugyanakkor a megkérdezettek a vezeték nélküli interferenciát nevezték meg a vezeték nélküli teljesítménnyel kapcsolatos problémák fő okaként.

A Cisco fejlesztette CleanAir technológia teljes mértékben kiküszöböli ezt az interferenciát, és ezáltal biztosítja az alkalmazások problémamentes elérését. A megoldás lényege, hogy a hozzáférési pont a CleanAir ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) áramköri technológiát ötvözi a rendszerszintű intelligenciával a vezeték nélküli interferencia észlelése, osztályozása, bemérése és csökkentése érdekében.

A CleanAir több mint 20 egyedi interferenciaforrás pontos észlelésére, osztályozására és bemérésére képes, ideértve a vezeték nélküli telefonokat, vezeték nélküli videokamerákat, mikrohullámú sütőket és Bluetooth eszközöket. Air Quality Indexe egy adott hozzáférési pontnál vagy bármely egyéb helyszínen fennálló interferencia mértékét képes meghatározni. Rádióáramköre 100%-os betekintést biztosít a rádióspektrumba és pontos elemzést ad a vezeték nélküli hálózati és azon kívüli interferenciaproblémákról. A rendszer az interferenciaforrásokat egy jól áttekinthető alaprajzon jeleníti meg, így lehetővé teszi ezek gyors azonosítását és eltávolítását.

A technológia a vezeték nélküli hálózat hibaelhárítási időigényét több óráról néhány percre csökkenti. A CleanAir a vezeték nélküli jel egy másik, az interferencia által nem érintett spektrumba történő átirányításával 30 másodpercen belül képes csökkenteni az interferencia hatását. A technológiával ellátott Cisco AirNet 3500 sorozatú hozzáférési pontok hardver-alapú spektrum-intelligenciát kínálnak. A Cisco Unified Wireless Network új, 7.0 verziója integrálja a CleanAir funkciókat a Cisco Wireless Control System (WCS), a 3300 sorozatú Mobility Service Engine (MSE) rendszerekben és valamennyi Cisco vezeték nélküli vezérlőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák