Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igazán látványossá vált a Google Térképek

Kütyük

Igazán látványossá vált a Google Térképek

Háromdimenziós hegyek, épületek a webes változatban is.

A hét elején jelentette be az amerikai óriásvállalat, hogy Google Maps (itthon: Google Térképek) szolgáltatását kiegészítette az úgynevezett Earth view-val, azaz a Föld nézettel, mely eddig csak a Google Earth (itthon: Google Föld) szoftverben volt elérhető. Ennek jelentősége, hogy immár a webes felületen keresztül is 3D-s megjelenítésben gyönyörködhetünk. Ez a hozzánk közel első régióban elsősorban a természeti csodák megtekintésére korlátozódik, de amint az az alábbi képen is látszik, a sűrűn lakott new yorki felhőkarcolók szinte mindegyike egyenként megtekinthető.

New York, Liberty Island – a háttérben Manhattan

Ha élni akarunk a Google kínálta lehetőséggel, telepítenünk kell egy böngésző plug-int. Ezt követően lehet a látószöget dönteni, azaz igény szerint közel síkba váltani a nézőpontot, amivel olyan hatást érünk el, mintha ott állnánk például egy völgyben. Ezzel sokkal látványosabbá válik a földfelszín megtekintése a műholdas fotókhoz képest, hiszen a Föld nézet valódi 3D-s perspektívát kínál.

Tenerife, Masca völgy – rálátás La Gomera szigetére

Persze még közel sem tökéletes az új funkció: a Föld nézet nem kínál olyan lehetőségeket, mint amikhez térkép-módban hozzászoktunk. Ha kíváncsiak vagyunk az utcanevekre, útirányokra stb., akkor továbbra is ragaszkodnunk kell a megszokott felületekhez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés