Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil mozizás az új Acer Aspire Ethos laptopokkal

Kütyük

Mobil mozizás az új Acer Aspire Ethos laptopokkal

Mintha mobil tévét vinnénk magunkkal: káva nélküli LCD-k az Acer multimédiás erőműveiben.

Az Acer új, Aspire Ethos noteszgép-családjának legfontosabb jellemzője a CineCrystal kijelző. A kétféle méretben (18,4” és 15,6”) és ennek megfelelően kétféle felbontásban (Full HD – 1920×1080 pixel, vagy HD – 1366×768 pixel) elérhető LCD-k 16:9-es, azaz szélesképernyős kialakítással rendelkeznek. A keretnélküli kijelzők edge-to-edge (káva nélküli) látványt nyújtanak. A gyártó higanymentes LED hátsó-megvilágítás technológiát alkalmazott, ami nem csupán feljavítja a képminőséget és az olvashatóságot alacsony fényviszonyok esetén, hanem csökkenti az áramfogyasztást is.

Ilyen LCD alá megfelelő erő is kell: ezt az ATI Mobility Radeon HD 5000 sorozata garantálja, mely támogatja a HDR Texture Compression, Shader Model 5.0, Microsoft DirectX 11 és a teljes tesszelllációs (kikockázás) technológiákat. Az Acer Ethos sorozat a teljesen új 2010 Intel Core processzor családra épül, így támogatja az Intel Turbo Boost technológiát, mely automatikusan felgyorsítja a teljesítményt úgy, hogy az aktuális terheléshez igazítja azt.

Az új dizájn része a harmadik generációs Dolby Home Theater technológia, mely számos fejlett komponenst (CineSurround, valódi 5.1 kimenet és egy különleges mélysugárzó) tartalmaz. A 18,4-hüvelykes modell valóban tartalmaz beépített több-hangszórós True 5.1 surround hangot, öt integrált hangszóró jóvoltából. Az erős mélysugárzó rozsdamentes acél rácsot kapott és a notebook alján került elhelyezésre, ahol a lehető legjobban erősíti fel az alacsony frekvenciás hangokat.

1,28 TB (2×640 GB) méretű HDD szolgálja ki a multimédia gyűjtők igényeit. Az Aspire Ethos modelleket Blu-Ray Disc olvasóval vagy egy DVD-Super Multi dupla-rétegű optikai meghajtóval lehet felszerelni. Rendelkeznek multi-in-1 kártyaolvasóval is, ami támogatja a leginkább használt kártyaformátumokat. Természetesen vezetékmentes technológiák széles köre áll rendelkezésre: Wi-Fi hálózati csatlakozás (Acer SignalUp +Nplify támogatással), opcionális Bluetooth 2.1+ és Gigabit LAN.

Az Acer Video Conference megoldás pedig a vállalat Crystal Eye 1.3 MB nagyfelbontású webkamerájával és beépített mikrofonnal biztosítja a videokonferenciákban való részvétel lehetőségét. Emellett tartalmazza az Acer Arcade Deluxe-ot, ami egyetlen felhasználói felületen biztosítja a komplett multimédia elérését. Az Arcade Photo segítségével rendszerezhetők a fényképalbumok, és egyetlen paranccsal kezelhetők a fényképkészítési módok (fekete-fehér, kontraszt, fényerő, és vörös-szem); illetve segíti a Flickren vagy a Facebookon való képmegosztást is.

Az Arcade Music rendezi és lejátssza a felhasználó válogatásait, és lehetővé teszi, hogy azokat átmásolhassa saját MP3 lejátszójára. Az Arcade Video az Intel Core processzor család és az ATI Stream révén zökkenőmentesen játssza le a HD filmeket. Kezeli a DVD-ket és a Blu-ray-t, emellett lehetővé teszi, hogy a felhasználó átalakítsa saját videóit olyan formátumokra, melyek más lejátszóknak is megfelelnek. Emellett támogatja a YouTube-on és a Facebookon való megosztást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés