Connect with us

technokrata

Bealkonyulóban a hagyományos könyveknek

Kütyük

Bealkonyulóban a hagyományos könyveknek

Beindul az e-book-olvasók piaca.

Hosszú évek óta ismert az elektronikus könyvolvasás, mint jelenség léte, ám sok előnye dacára mindmáig nem tudtak igazán elterjedni ezek az eszközök. 2008-ban az elektronikus papírra alapuló készülékekből (EPD – electronic paper display) a legerősebb, harmadik negyedévben is mindössze kevesebb mint 500 ezer kelt el. Tavaly azonban, az utolsó előtti negyedévben beindult a piac: ekkor már közel 2 millió darabot tudtak eladni a gyártók (ezzel összesen megközelítették az 5 milliós éves értékesítési számot).

A 2009-es fellendülés további népszerűség-növekedést vetít előre: valószínűleg a fejlett államokban az idei év az áttörésé lesz. A DisplaySearch becslése szerint a nagyobb képernyős modellek megjelenésével folytatódni fog a trend. Az idei második negyedévben előreláthatólag ugyanannyi készüléket fognak leszállítani a gyártók, mint a tavalyi legerősebb három hónap során – valószínűleg a 10 milliós darabszámot is megközelíthetik az összesített eladások.

Akkora ugrása tehát nem számít a Displaysearch, mint ami 2008-ról 2009-re következett be (417 százalék). A tavalyi év slágere egyértelműen az Amazon Kindle olvasója volt: a 6 colos kijelzővel szerelt elektronikus könyv a teljes EPD piac kétharmadát szerezte meg. Ebben sokat segített az online áruház könyvértékesítésben szerzett évtizedes tapasztalata.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek