Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bealkonyulóban a hagyományos könyveknek

Kütyük

Bealkonyulóban a hagyományos könyveknek

Beindul az e-book-olvasók piaca.

Hosszú évek óta ismert az elektronikus könyvolvasás, mint jelenség léte, ám sok előnye dacára mindmáig nem tudtak igazán elterjedni ezek az eszközök. 2008-ban az elektronikus papírra alapuló készülékekből (EPD – electronic paper display) a legerősebb, harmadik negyedévben is mindössze kevesebb mint 500 ezer kelt el. Tavaly azonban, az utolsó előtti negyedévben beindult a piac: ekkor már közel 2 millió darabot tudtak eladni a gyártók (ezzel összesen megközelítették az 5 milliós éves értékesítési számot).

A 2009-es fellendülés további népszerűség-növekedést vetít előre: valószínűleg a fejlett államokban az idei év az áttörésé lesz. A DisplaySearch becslése szerint a nagyobb képernyős modellek megjelenésével folytatódni fog a trend. Az idei második negyedévben előreláthatólag ugyanannyi készüléket fognak leszállítani a gyártók, mint a tavalyi legerősebb három hónap során – valószínűleg a 10 milliós darabszámot is megközelíthetik az összesített eladások.

Akkora ugrása tehát nem számít a Displaysearch, mint ami 2008-ról 2009-re következett be (417 százalék). A tavalyi év slágere egyértelműen az Amazon Kindle olvasója volt: a 6 colos kijelzővel szerelt elektronikus könyv a teljes EPD piac kétharmadát szerezte meg. Ebben sokat segített az online áruház könyvértékesítésben szerzett évtizedes tapasztalata.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés