Connect with us

technokrata

Aspire Timeline X – ultravékony laptop az Acertől

Kütyük

Aspire Timeline X – ultravékony laptop az Acertől

Akár 12 órán keresztül is használható, mindamellett meggyőző teljesítménnyel rendelkező új noteszgép-családot mutatott be a gyártó.

A Timeline laptopok előző generációjára építve az Acer megalkotta az Aspire Timeline X sorozatot. Az akár 12 órányi akkumulátor üzemidőt (9 cellás akkumulátorral) kínáló modellek ultra-vékony dizájnban versengenek a vásárlók kegyeiért. Az ultra-compakt 25,9 cm (11,6”) és 34 cm (13,3”) modellektől a szuper-vékony 35,5 cm (14”) és 39,5 cm (15,6”) verziókig, a TimelineX család Acer CineCrystal kijelzőkkel készül, 16:9 méretaránnyal és 1366×768 pixeles felbontással. Dolby Home Theater v3 hangrendszerrel valósághű surround hangzást kínálnak az új Acer laptopok.

Ultra-vékony szórt alumínium fedéllel rendelkeznek, ami tartósság mellett könnyű súlyt biztosít a laptopoknak. Érzékeny Acer FineTip billentyűzetének gombjai szélesebbek; a 15,6” modellen numerikus billentyűzet is található. Az érintőmező enyhén homorú az ezüst keretben, így az ujjak jól érzékelik a mező határait. A multi-gesture eszköz révén körkörös mozdulattal görgethetünk, csippentő mozdulattal nagyíthatunk, és lapozási lehetőséget is nyújt.

Az Acer Timeline X sorozat a 2010-es Intel Core processzor családra (Core i5, i7) épül, emellett pedig fel lett szerelve a DirectX 11-et támogató dedikált (Ati Mobility Radeon HD 5470/5650) vagy integrált grafikai megoldásokkal. A legtöbb használt formátumot támogató multi-in-1 kártyaolvasóval szerelt modellek operatív tára akár 8 GB-is lehet. Az átlagosan 25 mm vastag és 1,4-2,4 kg-os tömegű laptopok használata – akár a felhasználó ölében is – kényelmes. Alacsony melegedés mellett képernyőjük 165 fokban kinyitható.

Opcionális 3G, Wi-Fi hálózati csatlakozás (Acer SignalUp +Nplify vezetéknélküli Acer technológia támogatással), opcionális Bluetooth 2.1+ és Gigabit LAN teszi lehetővé a külvilággal való kapcsolattartást. Acer Video Conference megoldásának része az Acer Crystal Eye 1.3 MB nagyfelbontású webkamera és a beépített mikrofon.

A laptopok alacsony áramfelvételű ventillátorokat és merevlemez meghajtókat tartalmaznak. A LED hátsó-megvilágítású kijelzők akár 33% energiát képesek megtakarítani az átlagos laptop panelekhez képest. Ehhez még hozzájárul az Intel Display Power Savings Technology (iDPST), mely csökkenti a kijelző hátsó-megvilágítását úgy, hogy az minimális hatással van a látványra. A PowerSmart gomb révén pedig nem kell kompromisszumot kötni: igény szerint egész nap rendelkezésre álló vagy erős szórakoztató eszközt használhatunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek