Connect with us

technokrata

Új trükköket tud a Gmail

Kütyük

Új trükköket tud a Gmail

Például már támogatja a drag&drop csatolmány hozzáadást.

Néhány kisebb, de jól használható bővítéssel látta el tegnap a Google e-mailszolgáltatását, mellyel egyszerre könnyíti a Gmail használatát, és integrálja jobban a vállalat ingyenes Calendar szolgáltatásával. Az amerikaiak annyira bíznak az új funkciók életképességében, hogy ezúttal elmaradt a nyilvános próbatesztelés: rögtön élesben lehet alkalmazni a fejlesztéseket.

Ezek egyike a drag&drop csatolmánykezelés. Eddig kattintgatással ki kellett választani a feltöltésre váró file-okat, ám az új lehetőség révén már a Windows-ban megszokott módon is lehet csatolni az állományokat. Az egér bal gombjával „megfogjuk” az elküldeni kívánt file-okat, majd behúzzuk a böngészőben megnyitott Gmail levél felületére, és voila – kész is (a feltöltés a háttérben történik, így közben a munka szabadon folytatható).

Drag&drop a Gmailben

Tulajdonképpen a Google Wave-ben használt médiaállomány-feltöltési eljárást örökölte meg a levelezőszolgáltatás. És, mint ott, a Gmailnél is ugyanaz a feltétel: Google Chrome-mal vagy a Firefox legalább 3.6-os változatával kell rendelkezni.

A másik új lehetőség a múlt hónapban bemutatkozott Calendar funkció kiterjesztése a levelezőszolgáltatásra. A kimenő levelek tárgysora alá egy „insert invitation” link került, melyre kattintva új ablakban Google Calendar meghívó-készítő nyílik. Itt megtekinthetjük, hogy a címzettek naptárában mikor akad szabad idő a találkozásra. Amint elküldtük az üzenetet, az esemény az érintettek naptárbejegyzéseibe kerül, vagy .ICS file-ként csatolódik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek