Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telko: GTS eredmények és tervek

Kütyük

Telko: GTS eredmények és tervek

Stabil évet zárt 2009-ben a GTS csoport.

Délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója bejelentette a GTS Central Europe 2009-es eredményeit. Eszerint a vállalatcsoport 384,5 millió euró árbevételt ért el, amely 12 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A csökkenés oka, hogy a cég megvált a portfoliójához nem illeszkedő üzletágaktól, mérséklődött a hagyományos hang alapú termékek iránti érdeklődés, valamint a helyi valuták 2008-hoz képest leértékelődtek. Ennek ellenére a GTS Central Europe továbbra is növelni tudta bevételét a vállalat fő profilját képező adat- és menedzselt szolgáltatások tekintetében.

Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója

Az árbevétel csökkenése ellenére a GTS csoport 16 éves fennállása óta a legmagasabb EBITDA és cashflow eredményét könyvelhette el a tavalyi évben. Az EBITDA 11 százalékos növekedéssel elérte a 86 millió eurót, az EBITDA ráta pedig 18 százalékról 22 százalékra emelkedett. A cashflow (EBITDA mínusz CAPEX) 39,6 millió euró lett, amely 40 százalékkal magasabb 2008-hoz képest.

A GTS Central Europe a nagy kihívást jelentő gazdasági környezet ellenére továbbra is erős pénzügyi és működési eredményeket kíván felmutatni, amelynek alapját a 2009-ben végrehajtott szervezeti átalakítás képezi. A cégcsoport a helyi igényeket kiszolgáló cseh, szlovák, lengyel, magyar és román üzletágai mellett létrehozott két régiós szintű ügyfeleket kiszolgáló üzletágat is. Az új üzleti struktúra, valamint a központosított beszerzés és a nemzetközi hálózatfelügyeleti központ kialakításának köszönhetően jelentős költségcsökkentést értek el a vállalatnál.

A GTS Central Europe 2010-es fejlesztéseinek középpontjában a szerverközpontok állnak. A GTS csoport jelenleg kilenc adatközpontot működtet Közép-Európa legnagyobb városaiban, amelyeknek összterülete meghaladja a 6000 négyzetmétert, kapacitása pedig több mint 10 ezer szerver kiszolgálására elegendő. Az idei fejlesztési tervek szerint a GTS csoport 2010 első felében a Varsó mellett, Piasecznoban található adatközpontjának területét 500 négyzetméterrel bővíti, és egy új, 700 négyzetméter alapterületű létesítményt nyit majd Prágában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés