Connect with us

technokrata

Legális szoftverkörnyezet, olcsón

Kütyük

Legális szoftverkörnyezet, olcsón

Virtuális IT megoldások a GTS-Datanettől.

A GTS Virtual Services nevű szolgáltatás-portfolió segít alacsonyan tartani a kis- és középvállalkozások IT-költségeit, mindamellett legális, jogtiszta szoftverkörnyezetet biztosít. A GTS Virtual Exchange szolgáltatás a Microsoft Outlook Office 2007 alkalmazáson alapul, amely ebben a konstrukcióban egyszeri beruházás – szoftverlincenc és levelezőszerver vásárlása – nélkül, fix havidíjért érhető el a vállalkozások számára. A szolgáltatás hozzáférést biztosít a cég munkatársai számára az e-mailekhez, naptárakhoz és névjegyalbumokhoz gyakorlatilag bármikor és bárhonnan: asztali gépekről, laptopokról és mobil eszközökről egyaránt.

A GTS Virtual Exchange úgynevezett „Software as a Service” (SaaS) megoldás. Lényege, hogy az ügyfélnek nem kell megvennie a drága szoftvereket és az azt kiszolgáló hardvereket, elég ezeket csupán bérbe vennie az interneten keresztül egy erre specializálódott szolgáltatótól, aki a szoftverfrissítéssel és a hardverek üzemeltetésével kapcsolatos minden teendőt átvállal tőle. A szolgáltatás segítségével egy 100 munkaállomást működtető cég a költségeit akár 30 százalékkal csökkentheti, egy 20 fős vállalkozás megtakarítása pedig elérheti az 50 százalékot is. A GTS Virtual Exchange négy szolgáltatáscsomagban érhető el, nettó 1890 Ft-os havidíjtól felhasználónként, és éves szinten 99,9 százalékos rendelkezésre állás mellett.

A GTS-Datanet új portfoliójának másik tagja, a GTS Virtual Backup automatikus biztonsági mentést kínál. Az előfizetők adatait földrajzilag elosztottan, egyszerre két adatközpontban tárolják. Az ügyfelek a szerverekre az interneten keresztül, 128 bites SSL titkosítással kódolva küldhetik fel az adataikat, és azokhoz a weben keresztül bárhol, bármikor hozzáférhetnek egy kizárólag általuk ismert titkosítási kulcs segítségével.

Az asztali gépek adatainak mentésére ajánlott Backup Desktop 2 GB csomag havonta nettó 1965 Ft-ért rendelhető meg, a szerverek adatainak mentésére kínált Backup Server 20 GB csomag pedig nettó 13 350 Ft-ért vehető igénybe. A csomagban foglalt tárhelykapacitás tetszés szerint tovább bővíthető.

Jelentős bővülés előtt a virtuális IT szolgáltatások piaca
A nemzetközi trendeket figyelembe véve a virtuális IT szolgáltatások piaca hazánkban is jelentős bővülés előtt áll. A SaaS alapú megoldások rendkívül költséghatékonyak, ezért a gyakran forráshiánnyal küzdő magyar kis- és középvállalkozások körében várhatóan kedvező fogadtatásra találnak, ha megismerik az ilyen típusú szolgáltatások előnyeit. A virtuális IT megoldások két-három éven belül válhatnak széles körben ismertté és elfogadottá hazánkban: ennyi idő alatt a vállalkozások nagy része szembesül saját IT infrastruktúrájának elavulásával, és nyitottá válik költségkímélő virtuális megoldások bevezetésére.

„A GTS Virtual Services portfolió kialakítására stratégiai lépésként tekintünk, amelytől közép- és hosszú távon remélünk sikereket. Becsléseink szerint 2013-ra minden tizedik hazai kis- és középvállalkozás SaaS konstrukcióban használ majd irodai szoftvereket” – mondta el Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom