Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legális szoftverkörnyezet, olcsón

Kütyük

Legális szoftverkörnyezet, olcsón

Virtuális IT megoldások a GTS-Datanettől.

A GTS Virtual Services nevű szolgáltatás-portfolió segít alacsonyan tartani a kis- és középvállalkozások IT-költségeit, mindamellett legális, jogtiszta szoftverkörnyezetet biztosít. A GTS Virtual Exchange szolgáltatás a Microsoft Outlook Office 2007 alkalmazáson alapul, amely ebben a konstrukcióban egyszeri beruházás – szoftverlincenc és levelezőszerver vásárlása – nélkül, fix havidíjért érhető el a vállalkozások számára. A szolgáltatás hozzáférést biztosít a cég munkatársai számára az e-mailekhez, naptárakhoz és névjegyalbumokhoz gyakorlatilag bármikor és bárhonnan: asztali gépekről, laptopokról és mobil eszközökről egyaránt.

A GTS Virtual Exchange úgynevezett „Software as a Service” (SaaS) megoldás. Lényege, hogy az ügyfélnek nem kell megvennie a drága szoftvereket és az azt kiszolgáló hardvereket, elég ezeket csupán bérbe vennie az interneten keresztül egy erre specializálódott szolgáltatótól, aki a szoftverfrissítéssel és a hardverek üzemeltetésével kapcsolatos minden teendőt átvállal tőle. A szolgáltatás segítségével egy 100 munkaállomást működtető cég a költségeit akár 30 százalékkal csökkentheti, egy 20 fős vállalkozás megtakarítása pedig elérheti az 50 százalékot is. A GTS Virtual Exchange négy szolgáltatáscsomagban érhető el, nettó 1890 Ft-os havidíjtól felhasználónként, és éves szinten 99,9 százalékos rendelkezésre állás mellett.

A GTS-Datanet új portfoliójának másik tagja, a GTS Virtual Backup automatikus biztonsági mentést kínál. Az előfizetők adatait földrajzilag elosztottan, egyszerre két adatközpontban tárolják. Az ügyfelek a szerverekre az interneten keresztül, 128 bites SSL titkosítással kódolva küldhetik fel az adataikat, és azokhoz a weben keresztül bárhol, bármikor hozzáférhetnek egy kizárólag általuk ismert titkosítási kulcs segítségével.

Az asztali gépek adatainak mentésére ajánlott Backup Desktop 2 GB csomag havonta nettó 1965 Ft-ért rendelhető meg, a szerverek adatainak mentésére kínált Backup Server 20 GB csomag pedig nettó 13 350 Ft-ért vehető igénybe. A csomagban foglalt tárhelykapacitás tetszés szerint tovább bővíthető.

Jelentős bővülés előtt a virtuális IT szolgáltatások piaca
A nemzetközi trendeket figyelembe véve a virtuális IT szolgáltatások piaca hazánkban is jelentős bővülés előtt áll. A SaaS alapú megoldások rendkívül költséghatékonyak, ezért a gyakran forráshiánnyal küzdő magyar kis- és középvállalkozások körében várhatóan kedvező fogadtatásra találnak, ha megismerik az ilyen típusú szolgáltatások előnyeit. A virtuális IT megoldások két-három éven belül válhatnak széles körben ismertté és elfogadottá hazánkban: ennyi idő alatt a vállalkozások nagy része szembesül saját IT infrastruktúrájának elavulásával, és nyitottá válik költségkímélő virtuális megoldások bevezetésére.

„A GTS Virtual Services portfolió kialakítására stratégiai lépésként tekintünk, amelytől közép- és hosszú távon remélünk sikereket. Becsléseink szerint 2013-ra minden tizedik hazai kis- és középvállalkozás SaaS konstrukcióban használ majd irodai szoftvereket” – mondta el Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés