Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Skype Nokiára

Letölthetővé vált a VoIP-kliens Symbian OS-re.

Hétfőn írtunk a Windows Mobile-os mobiltelefonok hanyagolásáról – a Skype szép csendben elérhetetlenné tette a Microsoft operációs rendszerét futtató okostelefonokon használható alkalmazásokat weboldalán (erről bővebben itt). Ugyanakkor ezzel a lépéssel szinte párhuzamosan bejelentette a Skype for Symbian letölthetőségét.

A skandináv cégek közleménye értelmében az alkalmazás a szokásos módon használható: letöltés és telepítés után lehetővé teszi a felhasználóknak a VoIP beszélgetést. A kommunikáció történhet Wi-Fin keresztül, illetve más, mobil adatkapcsolati szabványokat is támogat. Ismeretes, hogy az előbbi vezetékmentes hozzáférés nagy hátránya a rövid hatótáv: ha kisétálunk a bejelentkezett Wi-Fi hálózat lefedettségéből, megszakad a beszélgetés.

Nem csak hangalapú párbeszédek folytathatók a Skype for Symbian révén; ennél sokkal széleskörűbb szolgáltatásokat kínál a kliens. A Skype-Skype hívások mellett lehetőség van a hálózatból „kitelefonálni”, szöveges üzeneteket küldeni (azaz az asztali PC-ken megszokott módon csevegni). Emellett használható jelenlét-ellenőrzésre is, vagyis kontaktlistánkban egy pillantással felmérhetjük, mely ismerősünk érhető el az adott pillanatban.

Ahogy azt Russ Shaw, a Skype mobilos fejlesztésekért felelős vezető menedzsere elmondta, a Nokiával kötött megállapodás és együttműködés révén immár több mint 200 millió okostelefon-felhasználó használhatja a VoIP kliensben rejlő lehetőségeket. A kör ráadásul tovább bővül. Kezdetben ugyan csak a Symbian 1-et támogató okostelefonokon használható a szoftver (teljes lista), de hamarosan megjelenik az egyéb gyártók, például a Sony Ericsson által készített készülékkel együttműködő változat.

A Skype for Symbian a Nokia napi szinten nagyjából másfélmillió letöltést produkáló Ovi alkalmazásboltján keresztül szerezhető be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés