Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem támogatja a Skype a Windows-t

Kütyük

Nem támogatja a Skype a Windows-t

A VoIP kliens több változatát sem lehet már letölteni.

Meglepő – és értelemszerűen nem nagydobra vert – lépésre szánta el magát az online telefonálásban hatalmas részt vállaló cég: eltávolította oldaláról a Skype Lite és a Skype for Windows Mobile változatainak elérhetőségét. Ezentúl tehát nem lehet a kifejezetten mobil microsoftos operációs rendszerhez készített verziókat hivatalos forrásból beszerezni.

A döntés okaira apránként derült fény. Peter Parkes, a Skype egyik marketingese több fórumon is el-elejtett megjegyzései – és némi logikai sakkozás – arra enged következtetni, hogy a vállalat jelenleg nem lát akkora lehetőséget a redmondi OS-t használó mobiltelefonokban, mint korábban. „Célunk, hogy gazdag felhasználói élményt biztosítsunk a Skype-ról Skype-ra irányuló és az alacsonyköltségű hívások esetében tapasztaltakhoz hasonlóan. Úgy éreztük, hogy a Skype Lite és a Skype for Windows Mobile nem a lehető legjobb Skype élményt kínálja.” – olvasható a Skype GYÍK szekciójának legújabb bejegyzésében.

Sykpe Windows-os mobilokon – túl nagy gond, túl kicsi piac?

Ugyanakkor az Iphone vagy a Google Android esetleges előtérbe kerülése nem jelenti azt, hogy a Skype leszámolt volna a Windows mobil vonalával. „Nagy nehézségeket okozott számunkra az, hogy Windows-os eszközök széles skáláján stabilan ugyanazt az élményt biztosítsuk. Ugyanakkor a China Unicommal való partneri megállapodásunk révén az általuk terjesztett WM eszközökben hamarosan új bétaváltozat jelenik meg. Ahol együtt tudunk működni a mobilszolgáltatókkal, képesek leszünk az elvárásoknak megfelelő Skype élményt nyújtani.” – írta Parkes a cég hivatalos blogjában.

A marketinges emellett azt is megjegyezte, hogy a döntést egyáltalán nem volt könnyű meghozniuk. Azoknak pedig, akik továbbra is szeretnék kedvenc VoIP kliensüket használni, más mobil operációs rendszerek kipróbálását javasolta.

Mit is írhatnánk erre, a mobiltelefonok esetében olyan „könnyen” cserélhető OS-ek ismeretében? Köszi…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés