Connect with us

technokrata

Youtube Disco – zenelejátszóvá válik a népszerű videomegosztó szolgáltatás?

Kütyük

Youtube Disco – zenelejátszóvá válik a népszerű videomegosztó szolgáltatás?

MP3 gyűjtemények halmozása helyett lejátszólisták a Youtube-on.

Új szolgáltatást kezdett tesztelni a Google tulajdonában levő videomegosztó. A Youtube Disco névre hallgató lehetőség zenei klipek sorát kínálja egymás után felfűzve a nézőknek/hallgatóknak, anélkül, hogy ahhoz bármilyen felhasználói beavatkozásra szükség lenne. Elég csupán egy előadóművész nevét vagy egy dal címét begépelni a keresőbe, majd a szolgáltatás automatikus lejátszólistát (playlist) készít a hozzá kapcsolódó feltöltésekből.

Youtube Disco – katt a képre!

Megfűszerezte az egészet azzal is a Youtube, hogy az érdeklődők mixelhetik lejátszólistájukban levő dalaikat. Így akár órákon keresztül is odaszögezheti az internetezőt a szolgáltatáshoz a Google; persze az korántsem biztos, hogy a zenékhez tartozó klipeket egyfolytában nézni fogja a látogató. Ugyanakkor a cél szentesíti az eszközt: az üzemeltető mindenképpen növelni szeretné az egy internetezőre jutó, Youtube-on elöltött időt, ami jelenleg átlagosan nagyjából 15 perc.

A Youtube Disco egyértelmű válasz David Nelson egy éve elindított szolgáltatására. Az iowai tinédzser Muziic nevű site-ja szintén lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy sokkal inkább MP3 lejátszólistaként használják a videomegosztót, mint kattintgatással elérhető rövid klipek nézésére. Ezt ülteti át most a „nagyok” szintjére a Youtube.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp