Connect with us

technokrata

Feltörekvőben a vidéki IT vállalkozások?

Kütyük

Feltörekvőben a vidéki IT vállalkozások?

Több olyan kezdeményezésre lenne szükség, ami a vidéki cégek lehetőségeit növeli.

„A jelenlegi helyzet, az erőteljes Budapest-központúság rossz az informatikai piac számára. Bár az IT cégek körülbelül 40 százaléka vidéken működik, ez még mindig nagyon kevés. Számos vidéki nagy cég rákényszerül például arra, hogy Budapesten extra irodát tartson fel még akkor is, ha ez jelentős költségekkel jár számára.” – magyarázta Klotz Tamás, az IVSZ főtitkára.

A szakember szerint több olyan kezdeményezésre van szükség, mely elősegíti a vidéki cégek felzárkózását, különösen, hogy a felvevőpiac nagy része is vidéken van. Az egyik megoldás a kérdésre a virtualizáció. „Folyamatban van egy olyan rendszer kialakítása, melynek segítségével a jövőben vidéki tagvállalataink virtuálisan részt tudnak venni a munkacsoportüléseinken, így a jelenlegi helyzet megreformálására vonatkozó törekvéseinkből az érintettek még jobban ki tudják venni a részüket.” – mondta Klotz, aki kiemelte az 1. Magyar Virtuális Szoftverbörze és Informatikai Kiállítás jelentőségét is. A jórészt Budapestre szervezett rendezvények csak erősítik a főváros dominanciáját, most azonban a vidéki cégek is lehetőséget kapnak az egész ország előtt történő bemutatkozásra.

Mindenki helyben – a vidék is felveheti a versenyt
Nagy lehetőséget lát a Virtuális Szoftverbörzében a győri székhelyű Pentatrade Kft. is. Biczó Zoltán ügyvezető szerint – noha korábban részt vettek a budapesti kiállításokon, melyek eredményeként megkereséseik is voltak – egy virtuális rendezvény országos méretűre bővíti a potenciális partnerek körét

Partnerkörének földrajzi bővülését várja a Szoftverbörzétől Dr. Mangné Györe Ibolya, a Szinva Comp Szervező és Számítástechnikai Szolgáltató Kft. ügyvezetője. Észak-Magyarország legnagyobb ügyviteli szoftverekkel foglalkozó vállalakozása korábban miskolci informatikai kiállításokon vett részt, ezek azonban az évek során egyre inkább eltűntek. Az ügyvezető fontosnak tartja azt is, hogy míg egy vidéki cégnek egy budapesti több napos rendezvény jelentős többletköltségekkel jár (szállás, utazás díja, kollégák költségei), addig a virtuális kiállítás segítségével az irodájukban ülve toborozhatják az új ügyfeleket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin