Connect with us

technokrata

A Microsoft választásra buzdít

Kütyük

A Microsoft választásra buzdít

Márciusban döntenünk kell.

Tavaly októberben már írtunk arról, miként szeretné az európai döntéshozók haragját (és az ezzel járó pénzbüntetést) elkerülni a Microsoft. Ismeretes, hogy az öreg kontinensen régóta menő vita végére kerülhet pont: Redmondot ugyanis azzal vádolják, hogy az Internet Explorer operációs rendszerébe integrálásával elnyomja riválisait. Elkerülendő a további konfliktusokat, tavaly ősszel bedobta a „ballot page”, azaz a böngészőválasztó oldal ötletét a vállalat.

A böngészőválasztó képernyő terve

Dave Heiner, a cég egyik vezető tanácsadója és alelnöke a múlt héten ismertette az ezzel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket, és egyben megerősítette, hogy az európai felhasználók számára a következő hónaptól nyílik lehetőség kipróbálni a funkciót. „Már folyik a böngészőválasztó oldal belső tesztelése. A következő [azaz a mostani – szerk.] héten korlátozott külső próbákba vágunk, míg a szolgáltatás teljes elérhetősége március 1-től valósul meg.” A héten futó tesztek az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Belgiumban zajlanak.

Heiner közlése szerint „a Microsoft beelegyezett, hogy a böngészőválasztó oldal lehetőségét a Windows Update-en keresztül biztosítja az európai, Internet Explorert futtató felhasználók számára. Az oldalon böngészők listája várja majd az internetezőt, olyan linkekkel, ahol további információt szerezhet, illetve letöltheti a kívánt alkalmazást. A felhasználó maga dönthet, melyik browsert akarja a jövőben használni, illetve, hogy ragaszkodik-e a megszokott Internet Explorerhez. A design és a működés az [Európai] Bizottsággal való együttműködés révén valósult meg.”

Windows CP, Windows Vista és Windows 7 felhasználók számára nyílik majd lehetőség a választásra, melynek során a következő öt alkalmazás között kell dönteni: Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox és Safari.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom