Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft választásra buzdít

Kütyük

A Microsoft választásra buzdít

Márciusban döntenünk kell.

Tavaly októberben már írtunk arról, miként szeretné az európai döntéshozók haragját (és az ezzel járó pénzbüntetést) elkerülni a Microsoft. Ismeretes, hogy az öreg kontinensen régóta menő vita végére kerülhet pont: Redmondot ugyanis azzal vádolják, hogy az Internet Explorer operációs rendszerébe integrálásával elnyomja riválisait. Elkerülendő a további konfliktusokat, tavaly ősszel bedobta a „ballot page”, azaz a böngészőválasztó oldal ötletét a vállalat.

A böngészőválasztó képernyő terve

Dave Heiner, a cég egyik vezető tanácsadója és alelnöke a múlt héten ismertette az ezzel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket, és egyben megerősítette, hogy az európai felhasználók számára a következő hónaptól nyílik lehetőség kipróbálni a funkciót. „Már folyik a böngészőválasztó oldal belső tesztelése. A következő [azaz a mostani – szerk.] héten korlátozott külső próbákba vágunk, míg a szolgáltatás teljes elérhetősége március 1-től valósul meg.” A héten futó tesztek az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Belgiumban zajlanak.

Heiner közlése szerint „a Microsoft beelegyezett, hogy a böngészőválasztó oldal lehetőségét a Windows Update-en keresztül biztosítja az európai, Internet Explorert futtató felhasználók számára. Az oldalon böngészők listája várja majd az internetezőt, olyan linkekkel, ahol további információt szerezhet, illetve letöltheti a kívánt alkalmazást. A felhasználó maga dönthet, melyik browsert akarja a jövőben használni, illetve, hogy ragaszkodik-e a megszokott Internet Explorerhez. A design és a működés az [Európai] Bizottsággal való együttműködés révén valósult meg.”

Windows CP, Windows Vista és Windows 7 felhasználók számára nyílik majd lehetőség a választásra, melynek során a következő öt alkalmazás között kell dönteni: Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox és Safari.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés