Connect with us

technokrata

Élő HD-hangminőség Barcelonában

Kütyük

Élő HD-hangminőség Barcelonában

„Mintha ugyanabban a szobában lennénk!”

A február 15-18. között Barcelonában megrendezett GSMA Mobil Világkongresszus globális távközlési rendezvény alatt Barcelona területén HD-minőségű hangátvitel áll rendelkezésre az Orange kereskedelmi hálózatában. Az Orange az Ericssonnal közösen biztosítja a szolgáltatást, ezen belül is az Ericsson szállította a rádióhozzáférési és az alaphálózati technológiát.

A HD-hang egy új kódolónak és a szélesebb beszéd sávszélességnek köszönhetően jobb hangminőséget kínál, ugyanakkor nem növeli a rádióhálózat kapacitásigényét a normál hívásokhoz képest. A felhasználók kiváló hangminőséget élvezhetnek, ha mindkét telefonkészülék alkalmas a HD-technológiára. A mobilhálózatok számára az AMR Wideband technológia teszi lehetővé a HD-hang elérését.

LTE/4G bemutató 1 Gigabit/másodperc sebességgel
Új világrekordot állított fel az Ericsson az előfizető irányban 1 Gbps sebességű LTE/4G kapcsolat bemutatásával. A demonstráció során Multi Carrier és Multiple-Input-Multiple-Output (MIMO) technológiát használtak és az Ericsson kereskedelmi LTE-hardverét. Ezen technológiák kombinálásával lehetségessé válik az akár 1 gigabit/másodperces sebesség is. A bemutató négy, egyenként 20 MHz-es hordozót, összesen 80 MHz-et és 4×4 MIMO-t használ. Az adatok küldése rádiós interfészen keresztül történik négy különböző bitfolyamon keresztül.

Ezidáig az Ericsson öt jelentős globális hálózatüzemeltetővel írt alá Kereskedelmi LTE-megállapodást: AT&T, Egyesült Államok, Verizon, Egyesült Államok, TeliaSonera, Norvégia és Svédország, MetroPCS, Egyesült Államok és DoCoMo, Japán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom