Connect with us

technokrata

A Pannon szélessávon lenne piacvezető

Kütyük

A Pannon szélessávon lenne piacvezető

A Pannon akar az első mobil szélessávú szolgáltató lenni – jelentette be Anders Jensen, a mobilszolgáltató vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón.

A három hazai mobilcég közül a Pannon cég szeretne a legnagyobb bevételhez jutni a széles sávú szolgáltatásból. Részben ennek jegyében indítja el a társaság hamarosan (Norvégia és Svédország mellet ) Magyarországon is a negyedik generációs, Long Term Evolution (LTE) technológiát, ami névlegesen 100 Mbit/s letöltési és 50 Mbit/s feltöltési sebességre képes. Jensen reményei szerint az új technológia felhasználásával akár már 2012-ben kereskedelmi szolgáltatást iy nyújthatnak, bár ehhez számtalan feltételnek kell teljesülni, egyebek között bizonyos szabályozásnak is változnia kell. A Pannon részben ennek érdekében is különböző fejlesztéseket hajt végre, ennek értéke a tervek szerint 20 százalékkal haladja meg a 2009-es értéket. Igaz, 2008-ban a társaság tőkeberuházásai az előző évihez képest 27,7 százalékkal 12,9 milliárd forintra mérséklődtek.

A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy a nehéz piaci körülmények ellenére a Pannon EBITDA szinten 73,4 milliárd forint nyereséget ért el 2009-ben, ami 3,6 milliárd forinttal alacsonyabb a 2008-as szintnél. A Pannon bevétele tavaly meghaladta a 177 milliárd forintot, ami 11,3 milliárd forintos csökkenés az előző évihez képest. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy 2010-ban a cég 3 milliárd forint működésiköltség-csökkentést tervez. A Napi kérdésére, miszerint ez érintheti-e a humán területeket, Jensen azt válaszolta, hogy egy ilyen költségcsökkentés előkészítésekor minden területet megvizsgálnak, köztük azt is, hogy mennyit költenek a humán szférára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom