Connect with us

Webkamera mentette meg az életét

Kütyük

Webkamera mentette meg az életét

Több száz kilométeres távolságból, az Internet révén segítettek a férfinek.

Naplemente – tiszta időben az egyik legszebb, legbékésebb természeti jelenség. Sokunknak azonban már nem adatik meg, hogy háborítatlan, eredeti környezetben nézhessük meg; a minket körülvevő magas épületek, ipari, kereskedelmi és közlekedési építmények elrontják az összhatást. Mit tehet a 21-ik század embere, ha mégis ősi késztetést érez az alábukó napkorong megfigyelésére? Webkamerát használ, például…

Így tett az a délnémet hölgy is, aki a napnyugta nyomon követésekor még nem is sejtette, hogy hamarosan életmentővé, majd nemzetközileg ismertté válik. Egy, az Északi-tengerre néző, a dán határhoz közeli St. Peter-Ording mellett elhelyezett német webkamera képét nézve ugyanis a vízen villogó fényt látott. Amikor kicsit jobban figyelemre vette a helyszíntől szokatlan jelenséget, felfedezte, hogy valaki a tenger felszínén tartózkodik.

St. Peter-Ording, Észak-Németország

Egy férfi próbált segítséget kérni. A 40 éves turista korábban jó ötletnek tartotta, hogy a kemény téllel sújtott régióban kisétáljon kicsit a tengerre. Itt azonban elvesztette tájékozódási képességét, ráadásul még a jég is megmozdult alatta. Egyetlen menekülési lehetősége telefonja maradt: ahelyett azonban, hogy segítséget hívott volna, térerő híján inkább a kis eszközre szerelt vakuval villogtatott körbe-körbe.

A monitor előtt ülő hölgy szerencsére gyorsan értesítette a helyi rendőrséget, így a férfit végül nem érte utol balsorsa: kimentették a jég fogságából. A helyi városvezetés amúgy tudott a veszélyről: többen is elkövették már azt a felelőtlenséget, hogy éjszaka merészkedtek ki a befagyott vízre. Sokan azonban nem jártak olyan szerencsével, mint történetünk főszereplője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom