Connect with us

Hirdetés

technokrata

Webkamera mentette meg az életét

Kütyük

Webkamera mentette meg az életét

Több száz kilométeres távolságból, az Internet révén segítettek a férfinek.

Naplemente – tiszta időben az egyik legszebb, legbékésebb természeti jelenség. Sokunknak azonban már nem adatik meg, hogy háborítatlan, eredeti környezetben nézhessük meg; a minket körülvevő magas épületek, ipari, kereskedelmi és közlekedési építmények elrontják az összhatást. Mit tehet a 21-ik század embere, ha mégis ősi késztetést érez az alábukó napkorong megfigyelésére? Webkamerát használ, például…

Így tett az a délnémet hölgy is, aki a napnyugta nyomon követésekor még nem is sejtette, hogy hamarosan életmentővé, majd nemzetközileg ismertté válik. Egy, az Északi-tengerre néző, a dán határhoz közeli St. Peter-Ording mellett elhelyezett német webkamera képét nézve ugyanis a vízen villogó fényt látott. Amikor kicsit jobban figyelemre vette a helyszíntől szokatlan jelenséget, felfedezte, hogy valaki a tenger felszínén tartózkodik.

St. Peter-Ording, Észak-Németország

Egy férfi próbált segítséget kérni. A 40 éves turista korábban jó ötletnek tartotta, hogy a kemény téllel sújtott régióban kisétáljon kicsit a tengerre. Itt azonban elvesztette tájékozódási képességét, ráadásul még a jég is megmozdult alatta. Egyetlen menekülési lehetősége telefonja maradt: ahelyett azonban, hogy segítséget hívott volna, térerő híján inkább a kis eszközre szerelt vakuval villogtatott körbe-körbe.

A monitor előtt ülő hölgy szerencsére gyorsan értesítette a helyi rendőrséget, így a férfit végül nem érte utol balsorsa: kimentették a jég fogságából. A helyi városvezetés amúgy tudott a veszélyről: többen is elkövették már azt a felelőtlenséget, hogy éjszaka merészkedtek ki a befagyott vízre. Sokan azonban nem jártak olyan szerencsével, mint történetünk főszereplője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés