Connect with us

Internet Explorer – többen használják, meg nem is

Kütyük

Internet Explorer – többen használják, meg nem is

Kezdünk rákapni a Chrome ízére; ugyanakkor a Firefox kicsit vesztett népszerűségéből.

A Net Applications január havi elemzése érdekes eredményeket hozott. A Firefox részesedése esett kicsit (24,6 százalékról 24,4 százalékra), miközben a Google fejlesztette Chrome (4,6-ról 5,2 százalékra nőve) már lehagyta az Apple Safariját. Utóbbi stagnálást tudott felmutatni: stabilan tartja a tavalyi év végén megszerzett 4,5 százalékos részesedést a böngészők „piacán”.

Nem szóltunk még az Internet Explorerről, pedig a Microsoft browsere figyelmet érdemel. Most először tudta meghaladni a legújabb, nyolcadik generációs változat a Windows XP-vel népszerűvé tett IE6-ot. Januárban már 22,3 százalékos részesedése volt az IE8-nak, miközben az IE6 visszaesett 20,1 százalékra. Ebben bizonyára az is szerepet játszott, hogy a Google a múlt héten bejelentette: biztonsági problémák miatt nem támogatja többé az utóbbit webes szolgáltatásai, például a Google Docs esetében. Ugyanakkor a redmondi szoftver népszerűsége tovább csökkent (ha az összes változatot figyelembe vesszük), melynek legfőbb nyertese ezúttal a Chrome lett.

Az egyes változatok vizsgálatával kiderült az is, hogy a Firefox 3.5-ös változata a Tűzróka legnépszerűbb verziója: ezt az internetezők 17,1 százaléka használja. További részletek az alábbi ábrán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom