Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintésérzékeny headset az Icon7-től

Kütyük

Érintésérzékeny headset az Icon7-től

Hangerőszabályzás, hívásfogadás és -elutasítás egyetlen ujjmozdulattal.

Ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót az eddig egereiről, billentyűzeteiről, webkameráiról ismert perifériagyártó, az Icon7. Az esemény kapcsán bejelentették új headsetjeiket, melyek a cég mobiltelefonok világa felé tett elmozdulását demonstrálták: noha a készülékek Skype-os hívásokat is fogadni képesek Bluetooth-on keresztül, mobiltelefonokkal is együttműködnek.

A 10 grammos VOX Bluetooth headset a széria belépőszintű modellje, amely egyetlen gomb segítségével biztosítja a beszélgetések kezeléséhez szükséges összes lehetőséget. Akkumulátora két óra alatt feltölthető, ezt követően 150 órás készenléti és 6 órás beszélgetési időt nyújt használója számára. Hazánkban 6500 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható a csak mobiltelefonnal használható headset.

A következő szintet képviseli a VOX Performa Multipoint Bluetooth headset, mely egyszerre használható mobiltelefonnal és PC-vel is. Amíg a Skype-ról, MSN-ről érkező hívás tartásra kerül, a kis eszköz tulajdonosa átválthat a telefonon beérkező hívásra, majd, ha azzal végzett, folytathatja a VoIP beszélgetést. Továbbfejlesztett kettős mikrofonja elősegíti a zajszűrés hatékonyságának növelését, így zajos környezetben is megfelelő minőségben képes továbbítani a beszélő hangját. Két óra alatt feltölthető akkumulátora 170 órás készenléti és 6 órás beszélgetési időt biztosít. Magyarországon 16.000 forint körül kerül forgalomba.

Végül az elit modell: az VOX Touch Multipoint Bluetooth headsetet az Icon7 mérnökei a mobiltelefonokhoz hasonlóan érintésérzékenyre terveztek. Az ujjunk hegyével vezérelhető készülék az előző modell minden tulajdonságával rendelkezik, emellett automatikus hangerő-beállítási funkcióval is ellátták. Ennek köszönhetően mindig igyekszik alkalmazkodni a környezeti viszonyokhoz, és annak megfelelően növelni vagy csökkenteni a hangerőt.

A 7 grammos headset tudásának azonban ára van (és itt most nem a 21.000 forintos árcédulára kell gondolni): a másfél óra alatt teljesen feltölthető eszköz mindössze 60 órás készenléti és 3 órás beszélgetési időt biztosít. Cserébe viszont parányi töltő-dokkolója mágneses kialakítású, így könnyen rögzíthető fémfelületekhez. Emellett jár hozzá egy nyakba akasztható, könnyű hordozást biztosító tartó is.

A Bluetooth szabványt (2.0+EDR az alap, 2.1+EDR a két nagyobb modell esetében) értelemszerűen egyaránt támogató készülékek egységesen kétféle kialakítású füldugót tartalmaznak (fajtánként három-három darabot), valamint egy fekete hordtasakot, illetve egy USB-s csatlakozású töltőt. Ez utóbbinak köszönhetően akár noteszgép vagy USB-hub, akár a hozzá adott adapteren keresztül a hálózati 230 volt révén is tölthetőek. Két éves garanciát vállal rájuk az Icon7.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés