Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változó távközlési tendenciák

Kütyük

Változó távközlési tendenciák

A magyar távközlési piacon tavaly véget értek a korábban meghatározó tendenciák, a mobil-előfizetések piaca telítődött, az ADSL látványos növekedési üteme lelassult – állapította meg a GfK Hungária a 2009 decemberében végzett, a magyar háztartások távközlésieszköz-használatát vizsgáló felmérése alapján.

A vizsgálat szerint 2009 végén a magyar háztartások több mint negyede rendelkezett valamennyi távközlési szolgáltatásra (televízió, internet, vezetékes telefon és legalább egy saját finanszírozású mobiltelefon) szóló előfizetéssel. Mindössze két százalék (90 ezer háztartás) nem fizetett elő semmilyen szolgáltatásra. A szolgáltatások közül a legnagyobb arányú a mobil-előfizetés volt, ezt a fizetős tévészolgáltatás követte. Minden ötödik háztartás (780 ezer) viszont “megkerüli” ezt a szolgáltatást a szabad hozzáférésű földi műsorszórásra való csatlakozással. A GfK szerint a háztartások elenyésző részében van jelen egyszerre a vezetékes- és a mobilinternet-technológia, ami a két technológia versenyét tükrözi. Ezt igazolja az is, hogy a mobilinternetezők több mint 60 százaléka hozzáférését elsősorban otthon és nem a lakás falain kívül vagy útközben használja.

Szilágyi Ákos, a GfK Hungária illetékese szerint három fontosabb tendencia határozza meg a közeljövőben a hazai telekommunikációs piacot. A telekommunikációs cégek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a csomagolt (egy szerződés keretében ugyanannál a távközlési szolgáltatónál fizetnek elő több szolgáltatásra) ajánlatoknak, további teret nyer a mobilinternet, és a digitálistévé-előfizetések folyamatos emelkedésére lehet számítani, ami az analóg adás 2012-es leállása közeledtével nyilvánvalóan megmozgatja majd a tévészolgáltatási piacot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés