Connect with us

technokrata

Projektor a laptopban

Kütyük

Projektor a laptopban

Jön a következő notebook-őrület? Kicsi kivetítőt rakna a Hewlett-Packard hordozható számítógépeibe.

Jelenleg még kevés az információ az ügy kapcsán, a Digitimes mindössze annyit tudott meg, hogy az amerikai vállalat egy olyan hordozható számítógépen dolgozik, ami parányi méretű projektort tartalmaz. Az idei évben debütáló HP laptopok és tábla PC-k egy részében ezáltal nem csak a kisméretű LCD-n nyílna lehetőség a digitális munkakörnyezet megjelenítésére, hanem akár vetítővásznon, falon, vagy bármilyen egyéb felületen is láthatóvá válna a monitor képe.

A parányi eszközök, az úgynevezett pico projektorok mindmáig nem tettek nagy népszerűségre szert, pedig létezésükben van ráció. A zsebben elférő vetítőberendezések képminőségileg ugyan hagynak kívánnivalót maguk után, de – szemben a több százezer forintos készülékekkel – nagyon könnyen hordozhatók, így egy nem várt, gyors prezentáció megtartásakor nagy segítséget nyújthatnak. Ez válhat még könnyebbé azáltal, hogy a HP hordozható PC-kbe integrálná a projektorokat.

Monty Wong, a vállalat személyi számítógépes rendszerekért felelős részlegének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a vetítők a noteszgépek tetejére kerülnének integrálásra; oda, ahol hagyományosan a webkamera található. Vélhetően nem a felhasználóval „szembe nézne” a beépített projektor lencséje, hanem fordítva, a fedlapra vágott lyukon keresztül sugározná ki a képi tartalmakat.

Egyelőre azonban még elég képlékeny formában van a HP elképzelése, legalábbis kézzelfogható prototípust nem tudott mutatni a vállalat. Amint többet tudunk, jelentkezünk az információkkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák