Connect with us

technokrata

Emelt díjas szigorítás

Kütyük

Emelt díjas szigorítás

Az elmúlt időszakban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) számos beérkezett panasz alapján mindhárom mobilszolgáltatónál vizsgálta a fogadott emelt díjas sms szolgáltatásról szóló tájékoztatást, az általános szerződési feltételeket, és az ellenőrzés nyomán mindhárom szolgáltatót arra kötelezte, változtasson gyakorlatán.

A hatóság előírta: az előfizetésekbe alapbeállításként az kerüljön, hogy ilyen típusú szolgáltatás automatikusan nem vehető igénybe. Előírta továbbá, hogy a harmadik félnél (tartalomszolgáltató) megrendelt fogadott emelt díjas sms-t a mobilszolgáltató csak abban az esetben továbbíthatja, ha a felhasználó a saját mobilszolgáltatójánál előzetesen egyértelműen jelezte és engedélyezte, hogy ilyen típusú szolgáltatásokat igénybe akar venni. A három szolgáltató esetében különböző időben zárultak le az eljárások. Az előzetes regisztrációt viszont jelenleg még csak a T-Mobile-nál vezethették be, a másik két mobiltársaság ugyanis bírósághoz fordult a hatóság döntése ellen. Kereseteik elbírálása még folyamatban van, de az NHH várakozása szerint a közeljövőben náluk is megvalósulhat a hatóság által elvárt gyakorlat.

A szigorítás mellett a mobilozók helyzetét a tájékoztatás is javítja. Már a hírközlési fogyasztói jogok képviselője is csatlakozott a Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület kezdeményezéséhez, amely a mobilszolgáltatók támogatásával a tudatos mobiltelefon-használat érdekében internetes oldalt hozott létre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák