Connect with us

technokrata

Hat a Kína-szindróma a Google-ra

Kütyük

Hat a Kína-szindróma a Google-ra

A Google elhalasztja két olyan mobiltelefon kínai bemutatását, amelyek hordozható számítástechnikai eszközökhöz kifejlesztett operációs rendszerét, az Androidot használták volna – jelentette a Financial Times.

Szakértők szerint ez az első olyan kellemetlenség, amelyet az amerikai vállalatnak el kell viselnie, miután internetes adatbázisai kínai forrásból indított megtámadása miatt vitába keveredett Pekinggel (Napi, 2010. január 14.). A program a Samsung, illetve a Motorola egy-egy készülékén jutott volna el a China Unicom, az ázsiai ország második legnagyobb szolgáltatója fogyasztóihoz.

A nyílt forráskódú Android lehetővé teszi a telefongyártóknak, hogy egyes típusaikat egyedi képességekkel ruházzák fel, illetve a független fejlesztőknek, hogy letölthető alkalmazásokat kínáljanak a mobilosoknak. A Samsung androidos készüléke ráadásul Google-logóval jelent volna meg Kínában, aminek komoly reklámértékéről most kénytelen lemondani a cég.

A China Unicom nem kommentálta a hírt, a China Mobile, az ország legnagyobb operátora jelezte, hogy bizonytalanná vált androidos telefonjának piaci bevezetése.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák