Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke!

Kütyük

Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke!

Lezárult az első forduló, a zsűri kiválasztotta a 10 jelöltet.

A zsűri összeülésével véget ért a hetivalasz.hu és a Média Hungária konferenciairoda kampányversenyének első fordulója. A Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke című pályázat írásos pályamunkájában a jelentkezők bemutatták programjukat, valamint napjaink Magyarországáról és a magyar internetes társadalomról összegezték észrevételeiket, és javaslatokat tettek a változtatásra. Örömmel lehetett tapasztalni, hogy az országértékelésben a 18-24 éves fiatalok elsősorban jövőbe mutató javaslatokkal, a közös felelősségre és a közös cselekvési kényszerre hívták fel a figyelmet.

Tény, hogy hazánkban már jelentős az internetezők száma, éppen ezért szinte minden pályázó munkájában felmerül annak jogos igénye, hogy a magán- és az állami szféra is a jelenleginél sokkal hatékonyabban használja ki az internet adta ehetőségeket mind a gazdasági fellendülés, mind a hatékonyabb közigazgatás, a hitelesség és a bizalomerősítés érdekében. Úgy gondolják, a net alkalmas eszköz lehetne a társadalmi, oktatási, sőt, az egészségügy területén észlelhető egyenlőtlenségek csökkentésére. Ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy a számítógép és az internet hiánya még jobban gyorsítja a már amúgy is hendikeppel indulók lemaradását, s ennek megelőzését prioritásnak tartják.

Szintén majd minden írásban felmerült az internet közszolgálatba sorolásának szükségszerűsége. Más pályázók a környezettudatos gondolkodás és a környezetvédelmi harcok eszközévé tennék a világhálót. Volt ugyanakkor, aki a netet – az 50%-os női felhasználói körre tekintettel – a női sajátosságoknak, elvárásoknak jobban megfelelő vonásokkal bővítené, vagy aki a névtelen beszólás helyett a hozzászóláshoz a személyiség vállalását is kötelezővé tenné, de arra is javaslat született, hogy a négyévenkénti választás mellett a net a folyamatos állampolgári véleménynyilvánítási és népszavazási fórumként is funkcionáljon.

Persze polgárpukkasztó, már szinte orwelli ötlettel is találkozott a zsűri, amelynek alapján a költségvetés bevételi oldalát oly módon töltené fel a versenyző, hogy minden háztartást bekamerázva egy folyamatos valóságshow-t értékesítene az ország, busás reklámbevétel mellett a nemzetközi médiapiacon.

A zsűri tagjai: Baló György újságíró, Berényi Konrád www.onlinemarketing.hu, Dévényi István újságíró, Dobó Mátyás http://doransky.hu/, Dunder Krisztián www.dunder.hu, Gerényi Gábor Index alapító, Heltai Péter újságíró, Lakner Zoltán politológus, Mráz Ágoston politológus, Novák Péter Kirowski vezetője és IAB magyarországi elnöke.

A döntőbe jutott versenyzők:
– CZESZNAK MIHÁLY
– FARAGÓ MÁRIA
– HORVÁTH DÁVID
– MAROSI GERGELY
– MOLNÁR GYULA
– SARKADI-NAGY MÁRTON
– SZABÓ NORBERT ÁDÁM
– SZÁM DOROTTYA
– TRESÓ KÁLMÁN
– VARGA GERGŐ CSABA

A döntősökre most nagy munka vár, hiszen kezdődik a kampány, amelynek célja, hogy személyük, elgondolásaik mellé minél több szavazót sorakoztassanak fel az április 1-jei Netminiszterelnök-választásra. A nap végére összegyűlt voksok száma pedig rögtön visszajelzi majd kampányuk eredményességét .



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés