Connect with us

technokrata

Ingyen percek az elnémult T-Mobile előfizetőinek

Kütyük

Ingyen percek az elnémult T-Mobile előfizetőinek

Délutánra megszűnt a hívásindítási probléma a Magyar Telekom mobilhálózatában.

A szolgáltató új, pontosabb tájékoztatása alapján egy előre tervezett éjszakai munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma miatt volt sikertelen a mai napon a Magyar Telekom mobilhálózatában elsősorban a hálózaton belüli hívások jelentős része.
Az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva, így sok esetben a hangposta jelentkezett be. A hibából adódó, az átlagosnál nagyobb hálózati igénybevétel átmenetileg zavart okozhatott az SMS-ek továbbításában is.

A hiba éjszakai észlelését követően a rendszerszállítóval közösen azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás délután fél 4-re az ország egész területén helyreállt, fennakadások már csak egyedileg lehetségesek. Ilyen esetekben a hálózatra történő ismételt feljelentkezés érdekében a szolgáltató azt kéri, hogy az előfizető kapcsolja ki majd be készülékét.

A cég a hálózati hibából eredő kötelezettségeit is megvizsgálta, aminek alapján megállapította, hogy a kiesése miatt kötbérfizetési kötelezettség nem áll fenn.
Azonban az ügyfeleket érintő, szokatlan és váratlan kényelmetlenségre tekintettel később részletezett módon előfizetőnként 10, hálózaton belül lebeszélhető percet biztosít díjmentesen. A díjmentes percek felhasználásáról a szolgáltató hamarosan további tájékoztatást ad.

A Magyar Telekom Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében ismételten köszöni ügyfelei megértését és türelmét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek