Connect with us

Menüben kínálja adatközpont megoldásait a Novell

Kütyük

Menüben kínálja adatközpont megoldásait a Novell

Egyre több a Linux a magyar szervereken is.

A Novell Magyarország rendhagyó módon a Burger Kingben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy menüben tudja kínálni adatközpont-megoldásait. A Novell mind a kiépítési, felügyeleti és mérési területeken integrált megoldásokkal rendelkezik, illetve – ahogy ez a klasszikus menük esetén is szokás – több komponens együttes megvásárlása esetén akár jelentős kedvezményeket is biztosít. Mint a cég egy nemrégiben készített hazai felmérése is kimutatta, a hazai informatikai vezetők számára az adatközpontokban a legfontosabb kihívást a nehéz felügyelhetőség, a magas üzemeltetési költségek és a nehezen meghatározható feladatprioritások jelentik.

A Novell adatközpont-felmérésének célja, hogy rávilágítson, a hazai informatikai vezetők milyen megoldásokat használnak jelenleg adatközpontjaikban, azokkal mennyire elégedettek, mi okozza számukra a legnagyobb kihívást, illetve milyen fejlesztéseket terveznek adatközpontjaikban a jövőben.

Operációs rendszerek az adatközpontokban

A Novell felmérésének fontosabb megállapításai:
– A megkérdezettek adatközpontjaiban a Windows szerverek aránya 43 százalék, a Linux szerverek aránya pedig 32 százalék. A válaszadók 96 százaléka használ Linux operációs rendszert adatközpontjában, a fennmaradó 4 százalékuk pedig tervezi a bevezetését.
– A Linux szervert használó válaszadók 82 százaléka költséghatékonysága, 80 százaléka a stabilitása és megbízhatósága miatt alkalmazza a Linuxot adatközpontjukban, és 62 százaléka használja azért, mert biztonságos.
– A megkérdezett informatikai vezetők 60 százaléka tervezi, hogy növeli adatközpontjában a Linux szerverek számát.
– A megkérdezettek 56 százaléka már használ virtualizációs technológiát adatközpontjában, további 26 százalékuk pedig maximum 3 éven belül tervezi a bevezetését.
– A virtualizációt már használó vagy a bevezetését tervező válaszadók 60 százaléka szeretne további fizikai gépeket virtualizálni, 58 százalékuk a helykihasználást, 56 százalékuk pedig az adatközpont energiafogyasztását szeretné javítani.
– A megkérdezettek 30 százaléka tervezi, hogy 3 éven belül bevezet a nagyvállalatok, és nagyobb intézmények számára ajánlott üzleti szolgáltatások felügyeletét (BSM) szolgáló megoldásokat.
– A BSM megoldást bevezetni készülő válaszadók 26 százaléka a szolgáltatási szintek (SLA) valós idejű mérése, 22 százaléka pedig az alkalmazásokra és szolgáltatásokra gyakorolt hatások valós idejű nyomon követése miatt tervezi használni a megoldást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő