Connect with us

technokrata

Zenekereső a Google-től

Kütyük

Zenekereső a Google-től

Általános tartalmak – pipa. Képek – pipa. Videók – pipa. Hírek – pipa. Zenék? Most már az is pipa.

A Google igen sikeres stratégiát mondhat magáénak: ahelyett, hogy eredeti tartalom-előállítással foglalkozna, azt vagy az internetezőkre bízza, vagy olyan szolgáltatást hoz létre, amely ezeket a – mások által előállított – tartalmakat ronda kifejezéssel élve aggregálja. Gyakorlatilag nem készít sem képeket, sem videókat, sem híreket sem az amerikai vállalat, mégis, ezen digitális alkotások javához a fogyasztó a Google-ön keresztül jut el.

Tartotta magát ehhez az elképzeléshez a zenék terén is a vállalat. Habár sokan sejteni vélték, hogy az Apple-höz hasonló áruházat nyit majd a dalok értékesítéséhez, ennél lényegretörőbben ragadta meg a lehetőséget a Google. Az Official Google Blogon tett bejelentés szerint zenekereső szolgáltatást indítottak. Azaz, mostantól kezdve, ha az internetező egy zenével kapcsolatos keresést indít az óriásvállalat keresőmotorja révén, akkor a találatok között olyan linkek is megjelennek, amik meghallgatható részletet kínálnak a Google zenekeresői partnereinek (Myspace, Lala, Rhapsody stb.) adatbázisában található dalokhoz.

És nem csak konkrét dalkereséskor jelennek meg ezek a találatok: ugyanide lyukadhat ki a zenerajongó, ha egy dalszövegre, vagy annak egy sorára keres rá. Ha a felhasználó érdekesnek találja az ilyen a linkeket, akkor rájuk kattintva belehallgathat az adott dalba. A vállalat partnerei pedig hozzáférhetővé teszik a teljes dalokat az internetező számára – természetesen online fizetős rendszeren keresztül.

Van azonban egy hátránya a keresőnek – egyelőre sajnos csak az USA-ban érhető el. Amerikán kívüli indulásról még nem esett szó, a világ többi részének tehát várnia kell.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd