Connect with us

technokrata

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Kütyük

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Hiába csökkentek július elsejével a külföldi adatroaming költségei, a magyar mobilszolgáltatók díjszabásán ez egyáltalán nem látszik meg – állítja az Európai Fogyasztói Központ.

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az adatroaming – web-böngészés, internetes tartalmak letöltése – esetében 1 megabájt bármilyen adat letöltésének maximális nagykereskedelmi ára július elseje óta egy euróban lett maximalizálva szerte az unióban, addig a különböző magyar mobilszolgáltatók ennek többszörösét, 2,17 és 9 euró közötti összeget számláznak az adatforgalomért – áll a fogyasztói központ MTI által ismertetett közleményében.

Az EKF szerint a fogyasztók számára előnytelen, hogy a mobilszolgáltatók akár több száz százalékos hasznot gyűjtenek be a roaming díjakon. Különösen azért nehezményezhető ez a gyakorlat, mert a magyar ügyfelek három szolgáltató közül választhatnak, és még a legkedvezőbb ajánlat is komoly anyagi áldozatot kíván tőlük, annak ellenére, hogy az Európai Unió célja a határok átjárhatósága az információ esetében is – olvasható a közleményben.

A szervezet közölte: tekintettel arra, hogy sem a Nemzeti Hírközlési Hatóság, sem a Gazdasági Versenyhivatal nem tett konkrét lépéseket, az EFK határozott fellépést tervez annak érdekében, hogy a szolgáltatók csökkentsék a díjakat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd