Connect with us

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Kütyük

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Hiába csökkentek július elsejével a külföldi adatroaming költségei, a magyar mobilszolgáltatók díjszabásán ez egyáltalán nem látszik meg – állítja az Európai Fogyasztói Központ.

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az adatroaming – web-böngészés, internetes tartalmak letöltése – esetében 1 megabájt bármilyen adat letöltésének maximális nagykereskedelmi ára július elseje óta egy euróban lett maximalizálva szerte az unióban, addig a különböző magyar mobilszolgáltatók ennek többszörösét, 2,17 és 9 euró közötti összeget számláznak az adatforgalomért – áll a fogyasztói központ MTI által ismertetett közleményében.

Az EKF szerint a fogyasztók számára előnytelen, hogy a mobilszolgáltatók akár több száz százalékos hasznot gyűjtenek be a roaming díjakon. Különösen azért nehezményezhető ez a gyakorlat, mert a magyar ügyfelek három szolgáltató közül választhatnak, és még a legkedvezőbb ajánlat is komoly anyagi áldozatot kíván tőlük, annak ellenére, hogy az Európai Unió célja a határok átjárhatósága az információ esetében is – olvasható a közleményben.

A szervezet közölte: tekintettel arra, hogy sem a Nemzeti Hírközlési Hatóság, sem a Gazdasági Versenyhivatal nem tett konkrét lépéseket, az EFK határozott fellépést tervez annak érdekében, hogy a szolgáltatók csökkentsék a díjakat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom