Connect with us

technokrata

Lesz univerzális telefontöltő!

Kütyük

Lesz univerzális telefontöltő!

Végre nem kell majd szenvednünk a különböző telefonok között inkompatibilis töltőkészülékekkel.

Az Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union – ITU) a múlt hétvégén jóváhagyta azt a tervezetet, ami egy egységesített mobiltelefontöltő létrehozására irányult. A standard eszköz a jövőben mindenféle olyan mobil készülék energiával való ellátására használható, amely eleget tesz a szabványnak, függetlenül attól, hogy ki gyártotta. Vagyis, ha általánossá válik, a mobil kütyük tulajdonosainak végre nem kell majd töltőt vadászniuk készülékeikhez, elég lesz egyetlen darabot előkeríteni, és azzal biztosan feltölthetik lemerülőben levő mobiltelefonjaikat, PDA-ikat.

A jéghegy csúcsa – néhány töltőtípus

Több előnye is van az egységesítésnek. Egyrészt energiahatékonyabb eszközök készülhetnek, másrészt a környezetet is kíméli a szabvány. Egységes töltővel ugyanis nincsen szükség minden egyed mobil készülékhez saját töltőt vásárolni, elegendő csupán egyetlen darabot beszerezni. Így kevesebb elhasználódott töltőeszköz kerül a szemétbe, ami a benne levő veszélyes anyagok miatt nagy terhelést jelent anyabolygónk számára. Ráadásul a telefongyártásban érdekelt vállalatoknak is kevesebb terméket kell legyártaniuk, amivel már az előállítás energiaigénye és költségei is érezhetően csökkenhetnek.

Lássuk mindezt számokban! Az ITU szerint a készenléti állapotban való energiafogyasztás 50 százalékkal csökkenhet majd, és a hatékonyságuk is javulni fog – a korábbi megoldásokhoz képest akár háromszorosára is. Körülbelül 51 ezer tonnányi redundáns töltő gyártása válik szükségtelenné, és éves szinten 13,6 millió tonnányi üvegházhatást okozó gáz kibocsátása spórolható meg az egységesítéssel.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd