Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lesz univerzális telefontöltő!

Kütyük

Lesz univerzális telefontöltő!

Végre nem kell majd szenvednünk a különböző telefonok között inkompatibilis töltőkészülékekkel.

Az Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union – ITU) a múlt hétvégén jóváhagyta azt a tervezetet, ami egy egységesített mobiltelefontöltő létrehozására irányult. A standard eszköz a jövőben mindenféle olyan mobil készülék energiával való ellátására használható, amely eleget tesz a szabványnak, függetlenül attól, hogy ki gyártotta. Vagyis, ha általánossá válik, a mobil kütyük tulajdonosainak végre nem kell majd töltőt vadászniuk készülékeikhez, elég lesz egyetlen darabot előkeríteni, és azzal biztosan feltölthetik lemerülőben levő mobiltelefonjaikat, PDA-ikat.

A jéghegy csúcsa – néhány töltőtípus

Több előnye is van az egységesítésnek. Egyrészt energiahatékonyabb eszközök készülhetnek, másrészt a környezetet is kíméli a szabvány. Egységes töltővel ugyanis nincsen szükség minden egyed mobil készülékhez saját töltőt vásárolni, elegendő csupán egyetlen darabot beszerezni. Így kevesebb elhasználódott töltőeszköz kerül a szemétbe, ami a benne levő veszélyes anyagok miatt nagy terhelést jelent anyabolygónk számára. Ráadásul a telefongyártásban érdekelt vállalatoknak is kevesebb terméket kell legyártaniuk, amivel már az előállítás energiaigénye és költségei is érezhetően csökkenhetnek.

Lássuk mindezt számokban! Az ITU szerint a készenléti állapotban való energiafogyasztás 50 százalékkal csökkenhet majd, és a hatékonyságuk is javulni fog – a korábbi megoldásokhoz képest akár háromszorosára is. Körülbelül 51 ezer tonnányi redundáns töltő gyártása válik szükségtelenné, és éves szinten 13,6 millió tonnányi üvegházhatást okozó gáz kibocsátása spórolható meg az egységesítéssel.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés