Connect with us

technokrata

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Kütyük

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Mindegyik problémára kínál megoldást a szoftverfejlesztő.

A Microsoft a Windows 7 megjelenése kapcsán több akcióval is megpróbálja még jobban fellendíteni az érdeklődést az új operációs rendszer iránt. Egyik ilyen lépése a diákoknak kedvezett: az Egyesült Államokban tanulók számára mindössze 29 dollárért kínál upgrade-et korábbi Windows-ról a redmondi óriásvállalat. Ez a frissítés azonban nem megy mindig zökkenőmentesen, legalábbis az első felhasználói tapasztalatok szerint.

Egy blogbejegyzés szerint a Microsoft elismerte az esetek meglétét. A vállalatnak küldött beszámolók zöme a 32-64 bites átállásról (illetve „át nem állásról”) szól. Ez azonban nagyon egyszerűen orvosolható – újra kell telepíteni az operációs rendszert. Ahhoz ugyanis, hogy valaki 32 bites környezetről 64 bitesre váltson, „szűz” install kell. Azok számára, akik ebben a cipőben járnak, Redmond felkínálta pénzük visszafizetését, illetve a Digital River nevű céggel való kapcsolatfelvétel lehetőségét. Ez utóbbi kezeli a digitális letöltéseket, és küldhet komplett, az operációs rendszert tartalmazó lemezt a diákoknak.

Két másik hibajelenségről is tud a Microsoft. Egyeseknek a letöltési procedúra akad el, mégpedig véglegesen: az operációs rendszer online beszerzése ilyenkor nem folytatható. A szoftvercég szerint ezek egyedi esetek, melyek többnyire a felhasználó Internet-szolgáltatójával vagy harmadik féltől származó programokkal kapcsolatban jelentkeznek. Mások pedig egy általános hibaüzenetet kapnak, amely akkor bukkan fel, amikor a felhasználó által letöltött állomány nem teljes, vagy megsérült a merevlemezen. Ilyenkor érdemes az újraletöltéssel próbálkozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd