Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Kütyük

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Mindegyik problémára kínál megoldást a szoftverfejlesztő.

A Microsoft a Windows 7 megjelenése kapcsán több akcióval is megpróbálja még jobban fellendíteni az érdeklődést az új operációs rendszer iránt. Egyik ilyen lépése a diákoknak kedvezett: az Egyesült Államokban tanulók számára mindössze 29 dollárért kínál upgrade-et korábbi Windows-ról a redmondi óriásvállalat. Ez a frissítés azonban nem megy mindig zökkenőmentesen, legalábbis az első felhasználói tapasztalatok szerint.

Egy blogbejegyzés szerint a Microsoft elismerte az esetek meglétét. A vállalatnak küldött beszámolók zöme a 32-64 bites átállásról (illetve „át nem állásról”) szól. Ez azonban nagyon egyszerűen orvosolható – újra kell telepíteni az operációs rendszert. Ahhoz ugyanis, hogy valaki 32 bites környezetről 64 bitesre váltson, „szűz” install kell. Azok számára, akik ebben a cipőben járnak, Redmond felkínálta pénzük visszafizetését, illetve a Digital River nevű céggel való kapcsolatfelvétel lehetőségét. Ez utóbbi kezeli a digitális letöltéseket, és küldhet komplett, az operációs rendszert tartalmazó lemezt a diákoknak.

Két másik hibajelenségről is tud a Microsoft. Egyeseknek a letöltési procedúra akad el, mégpedig véglegesen: az operációs rendszer online beszerzése ilyenkor nem folytatható. A szoftvercég szerint ezek egyedi esetek, melyek többnyire a felhasználó Internet-szolgáltatójával vagy harmadik féltől származó programokkal kapcsolatban jelentkeznek. Mások pedig egy általános hibaüzenetet kapnak, amely akkor bukkan fel, amikor a felhasználó által letöltött állomány nem teljes, vagy megsérült a merevlemezen. Ilyenkor érdemes az újraletöltéssel próbálkozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés