Connect with us

technokrata

Ingyenes traffipax és dugóinfók

Kütyük

Ingyenes traffipax és dugóinfók

Utinformaciok.hu – fővárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, traffipax mérések egyetlen helyen.

Több millió magyar utazik valamilyen eszközzel naponta hazánkban. Az utazás mindennapi része az életünknek, kinek autóval, kinek buszon, vonaton, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Tízezreknek (de lehet, hogy százezreknek?) a megélhetést jelenti az, hogy egész nap úton vannak. Bár az úthálózat sokat fejlődött az elmúlt években, az ehhez köthető valós idejű informálódás még gyerekcipőben jár.

Az utinformaciok.hu címen egy új kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi. A weboldal nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy összesítse a Magyarországon elérhető összes útinformációt: fővárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, de a sokakat foglalkoztató tervezett és valós traffipax méréseket is egy oldalra gyűjtheti össze. A projekt az adatok forrásaként a hivatalos adatszolgáltatókat legalább annyira segítségül hívja, mint a közösség tagjait. A készítők jövőbeli célja, hogy minden fellelhető útinformáció egy helyen elérhetővé váljék, s hogy a hírek gyors továbbításával a környezeti terhelés csökkentését is segítsék.

A cél nemes, a feladat nem egyszerű
Az első és legfontosabb lépés persze az, hogy kiderüljön, Önnek és környezetének van-e igénye ilyen szolgáltatásra. A készítők célja ugyanis az, hogy teljesen testre szabható információkkal lássa el a látogatókat a weboldal (pl. ha csak egy bizonyos útszakaszon történt események vagy csak traffipax információk érdeklik majd Önt, beállítható legyen az oldalon). Ingyenességét olyan támogatóknak, szponzoroknak köszönheti, akik hisznek e weboldal életszerűségében.

A weboldal mögött már most egy erős szakmai közösség található, hogy feltérképezze, van-e valós igény erre a szolgáltatásra. Megálmodója a közép- és nagyvállalati internetes termékfejlesztésben komoly tapasztalattal rendelkező Dunder Krisztián, valamint webfejlesztésben, médiában, online marketingben jártas ügynökségek (www.lightmedia.hu, www.domainabc.hu, http://onlinemarketing.blog.hu stb.)

Magasra tették a mércét. A következő hetekben be akarják bizonyítani, hogy ezen hírek láthatóvá és gyorsan elérhetővé tételére szükség van, ahogyan azt is, hogy ennek csak akkor van értelme, ha országos lefedettségű lesz. Ez pedig Ön nélkül nem megy.

Ha szeretne a jövőben ingyenes közlekedési információkat kapni, regisztráljon MOST itt, ezzel támogatva a készítőket. Regisztrációjával minden későbbi, témába vágó információról tudják így értesíteni a készítők, valamint ingyen megkapja az Útinformációs Gyűjteményt és annak frissítéseit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd