Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több millió dalnyi zeneletöltés mobilra, már itthon is

Kütyük

Több millió dalnyi zeneletöltés mobilra, már itthon is

Ráadás: ha hallasz egy zenét, ami tetszik, elég belőle pár másodperc felvétel, és a rendszer beazonosítja, melyik dalról van szó.

Tegnap tartott sajtótájékoztatót a Sony Ericsson a T-Mobile-lal közösen az A38 hajón, amin nem csak a távközlésben érdekelt cégek emberei, a művészek képviselői, többek között Geszti Péter és Palya Bea is részt vettek. A bejelentés apropója a hazánkban mától induló Play Now plus szolgáltatás, mely 2400 forintos havidíjért és egy éves hűség vállalásáért cserébe (az első 14 nap ingyenes próbaidő) korlátlan zenehallgatást ígér. Az összeget kifizetve a jelenleg 3,2 millió darabból, a négy nagy zenekiadó (Warner Music, Sony BMG, EMI, Universal) és számos haza független kiadó cég kínálatából álló adatbázisban böngészhetünk, további költségek (beleértve az adatforgalmat is) nélkül.

„Zenéről beszélni olyan, mint építészetről táncolni.” – Geszti Péter
A szolgáltatás Szingapúr, Svédország, Hollandia, Ausztria és Svájc után a világon hatodikként elérhető Magyarországon. A tegnapi bemutató szerint a Sony Ericsson walkman telefonjaira optimalizált Play Now plus pár kattintással kereshetővé tette az adatbázist, így a Tankcsapdától kezdve Jamiroquai-ig, a népszerű és a kevésbé népszerű dalok is viszonylag gyorsan letölthetők a telefonra. Három minőségből lehet választani: a CD- az általános, és a mobiltelefonokon még hallgatható hangminőséget nyújtó változatok (konkrét bitráta értékek nem hangzottak el) letöltési ideje természetesen eltérő – a jobb hangzásra valamivel tovább kell várni.

Sony Ericsson W595 rózsaszínben

Előfizetőként egy mobiltelefon és három PC között lehet mozgatni a dalokat – a DRM-mel védett zenék első meghallgatásakor regisztrálni kell a telefont/számítógépet (utóbbi MAC cím alapján történik). Ezt követően bármikor szinkronizálhatjuk dalainkat az eszközök között; melyeket addig korlátlanul hallgathatunk, amíg a szolgáltatás előfizetői vagyunk. Hat hónap után a 100 leggyakrabban hallgatott szám, majd ezt követően havonta 17 dal másolásvédelem nélkül hozzáférhetővé válik, és az előfizetés esetleges lemondása után is megtartható, meghallgatható.

A T-Mobile havidíjas előfizetői a közösségi megoldásokat is tartalmazó szolgáltatással új dalokhoz, zenékhez férhetnek hozzá, és a Play Now plus segítségével megoszthatják azokat a többi zene-előfizetővel. Az arra alkalmas Sony Ericsson mobilok Play Now plus menüpontjában emellett folyamatosan frissülő új információk olvashatók a zene világából, illetve az előfizetők megismerkedhetneka hasonló zenei ízlésű felhasználókkal.

Sony Ericsson W705

Készülékek
A kiválasztott számok a T-Mobile szélessáv hálózatán átlagosan 10-60 másodperc alatt a telefonra tölthetők, majd azonnal meghallgathatók. A Play Now plus zene-előfizetés jelenleg a Sony Ericsson W995, a Sony Ericsson W705 és a Sony Ericsson W595 készülékekkel érhető el. A telefonok köre még ebben az évben újabbakkal bővül majd. A felsorolt és később bevezetésre kerülő Play Now plus képes mobiltelefonokon megtalálható előre feltelepítve 1000, a slágerlisták alapján válogatott zeneszám, és a havi díj ellenében elérhető több millió dalt tartalmazó zenei katalógusból ez a szám tovább bővíthető. A fenti készülékekkel már rendelkező, de korábban vásárolt telefonok zeneletöltésre képessé tételében a T-Mobile ügyfélszolgálat tud segítséget nyújtani, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Sony Ericsson W995

Az ismeretlen, például rádióban hallott dalok azonosítását a készülékekben elérhető Track ID nevű funkció segíti. A hallott zenéből néhány másodpercet rögzít, majd azonosítja a dalt előadó és cím szerint, amely a hatalmas kínálatnak köszönhetően nagy valószínűséggel a PlayNow plus adatbázisból rögtön letölthető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés