Connect with us

technokrata

Telefon műanyag palackokból

Kütyük

Telefon műanyag palackokból

Napelem és újrahasznosított anyagok – a Samsung bejelentette környezetbarát telefonját, mely nemsokára hazánkban is kapható.

Év elején írtunk a dél-koreai gyártó környezetbarát telefonjáról, a Blue Earth (S7550) modelljéről. A teljes érintőképernyős eszköz egy PCM nevű újrahasznosított műanyagból készül, amelyet PET palackokból állítanak elő, csökkentve ezzel a gyártás során felhasznált széndioxid kibocsátás mértékét. A készülék és a töltő káros anyagoktól mentes, nem tartalmaz sem PVC-t, sem BFR-t.

A leginkább energiatakarékos üzemmód érdekében egyszerűen állítható a kijelző fényereje, a világítás időtartama és a Bluetooth; a felhasználó egy érintéssel eléri az „öko-üzemmódot”. A Green Pedometer funkció segítségével pedig azt méri, hány lépést tett meg tulajdonosa. A készülékkel a kibocsátott széndioxid megtakarítás is figyelemmel követhező; a Blue Earth megmutatja, hogy környezetvédelemi szempontból mekkora a különbség, ha a felhasználó nem járművel közlekedik. Ennek a funkciónak a segítségével a felhasználó megismerheti ökológiai lábnyomának mértékét, továbbá, hogy életmódjával hány fa életét mentette meg.

A Blue Earth újrahasznosított papírból készült csomagolását kicsire és könnyűre tervezték. A csomagban található töltő fogyasztása standby üzemmódban mindössze 0,03 W. Az Európai Bizottság IPP (Integrált Termék Politika) Önkéntes Egyezmény programjának részeként a Samsung vállalta, hogy osztályozza a mobiltelefon töltőit aszerint, hogy mennyi energiát használnak a töltési időn kívül. A felhasználók maguk is gyűjthetnek energiát a készülék hátoldalán található napelem segítségével.

A Samsung Blue Earth novembertől Magyarországon is kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd