Connect with us

Beteg vagy tart egy betegségtől? Keressen rá!

Kütyük

Beteg vagy tart egy betegségtől? Keressen rá!

Új keresőtechnológiával precíz és megbízható válaszokat ad egészségügyi kérdésekben a magyar fejlesztésű HealthMash.

Könnyen kezelhető és áttekinthető, ingyenes keresőszolgáltatást indított egy magyar fejlesztőcsapat orvosok, kutatók, szakértők, betegek és érdeklődők részére. A különböző szempontok szerint csoportosított találatokból összeálló kép lényegesen árnyaltabb, mint egy hagyományos keresési megoldás esetében. A team az egyik legnagyobb nemzetközi webes szakkonferencián, San Franciscóban mutatkozott be. Kétszáz pályázó közül 15 kapott lehetőséget a prezentációra, a legérdekesebbnek ítélt fejlesztések között volt a WebLib is, amely a konferencián indította el vadonatúj webes megoldását, a HealthMash.com-ot.

A HealthMash egy új szemléletű keresőtechnológiát ötvöz a megbízható adatokra építkező egészségügyi tudásbázissal, s ezért tud lényegesen precízebb válaszokkal szolgálni a felhasználók által keresett problémákra. Az interneten már elérhető információforrások közül természetesen ma már nem elegendő a szakmai cikkek, kutatási eredmények, tudományos adatbázisok mélyén lapuló adatok megjelenítése. A felhasználók a találatok között fényképeket, videókat, prezentációkat, sőt könyveket, blog- és Twitterbejegyzéseket is találhatnak, így kaphatnak átfogó képet a keresett témakörről.

Kereséshez kattintson a képre!

A szolgáltatás a keresett témában híreket, kutatási eredményeket csak olyan oldalakról gyűjt, amelyeket a fejlesztők megbízhatónak ítéltek. Az egészségügy területén erre igen nagy szükség mutatkozik, hiszen az ellenőrizhetetlen források, megkérdőjelezhető értékű, sőt akár hamis válaszokat is kínálhatnak egy-egy nehezen körüljárható probléma esetén. A találatok között természetesen megjelennek, a videós és közösségi oldalak kapcsolódó hivatkozásai is, hiszen egyre több kutató használja mindennapi munkájához a Youtube és a Twitter szolgáltatásait. A közösségi oldalakon megjelenő tartalom ugyan nem tekinthető szigorúan szakmainak, mégis egyre kevésbé megkerülhető, ha valaki teljes képet szeretne nyújtani egy adott témában.

Az egyes betegségekre keresve nem csak azok definícióját találhatják meg a téma iránt érdeklődők, hanem a lehetséges kezelési módozatokat, az alkalmazható gyógyszereket, az alternatív gyógymódokat, sőt a kísérleti fázisban levő tudományos eredményeket, szakmai publikációkat is. A különböző szempontok szerint csoportosított találatokból összerakható kép lényegesen árnyaltabb, mint egy hagyományos keresési megoldás esetében. A gyógyászat területére fókuszáló webes alkalmazásban azonban a felhasználók nem csak betegségekkel kapcsolatban találhatnak cikkeket, adatokat, az oldal mögött dolgozó tudásbázis a gyógyításban elterjedt hatóanyagokról, gyógynövényekről is számtalan információt szolgáltat.

A HealthMash nem csupán adatokat és forrásokat gyűjt össze, hanem megmutatja azok összefüggéseit is. Az újgenerációs egészségügyi, orvosi megoldáskereső használata ennek ellenére nem bonyolult, a találatai nélkülözik a duplikációkat, illetve sosem kínál a felhasználónak átláthatatlan mennyiségű találatot. Az új szolgáltatás segítségével a keresett kérdésekben így sokkal könnyebb megtalálni a releváns információt, a megfelelő válaszokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom