Connect with us

technokrata

Atomcsapást is kibírnak torrentkalózok

Kütyük

Atomcsapást is kibírnak torrentkalózok

Szinte havi rendszerességgel írunk a svéd illetőségű Kalóz-öböllel kapcsolatos szerzői jogi vitákról. A skandináv torrentszervereket működtető fiatalok kálváriája már régóta tart, a jogvédők bírósági úton próbáltak érvényt szerezni igazuknak. Habár az ügy kapcsán olyan kezdeményezések „nőtte ki a földből”, mint a svéd kalózpárt parlamenti sikere, a TPB jövője még mindig bizonytalan. Sikerült már elérhetetlenné tenni néhány órára a szolgáltatást, ám az főnixmadárként, hamvaiból feltámadva folytatta üzemelését.

Ennek egyik következményeként a kalózok kénytelenek voltak szolgáltatót váltani – legutóbb egy hollandiai ISP-re esett a választásuk. A Torrent Freak beszámolója szerint a CyberBunker cég, neve ellenére valódi bunkert nyújt a TPB üzemeltetőinek: egy, a hidegháború éveiben épített betonbunkerben szállásolta el a torrentszervereket. Az 1950-es években a NATO által létrehozott komplexum eredetileg a keletről érkező nukleáris támadás ellen készült, ám azt követően, hogy a berlini fal leomlott, az észak-atlanti szervezet nem tartott a továbbiakban igényt rá. Ekkor vásárolta meg a CyberBunker, és rendezett be benne webhosting adatközpontot.

Bittorrent szervereket rejt a holland bunker mélye

A szolgáltató számára bizonyára vonzó lehetőségnek bizonyult, hogy a bunker nem csak atomcsapás ellen véd, hanem el van látva elektromágneses impulzusok (EMP) kivédésre alkalmas rendszerrel is. Vagyis a benne működő elektronikai eszközök még egy kifejezetten ellenük irányuló támadást is kibírnak. Az építmény egyébként biológiai és kémiai légszűrővel is rendelkezik, vagyis akár huzamosabb ideig is „el lehet lenni” a vastag falak között.

Az pedig, hogy a soktonnányi beton mennyire véd a bíróságokkal szemben, hamarosan kiderül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd