Connect with us

technokrata

Virtuális Tanulmányi Osztály Magyarországon

Kütyük

Virtuális Tanulmányi Osztály Magyarországon

A virtuális TO nem jár kávézni, nem tart ebédszünetet és éjjel-nappal fogadja a hallgatóktól érkező kérelmeket.

Az országban elsőként alkalmaznak virtuális tanulmányi előadót a hallgatói kérelmek jóváhagyására a Szegedi Tudományegyetemen. Modul OtTO ugyan még csak pályakezdő, de már most nagyon népszerű a diákok körében: nem jár kávézni, nem tart ebédszünetet és éjjel-nappal fogadja a hallgatóktól érkező kérelmeket. A lehetőség megkönnyíti a Tanulmányi Osztály munkatársainak munkáját, véglegesítése pedig új utat nyithat az egyetemi bürokrácia történetében.

A Modul OtTO-t a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hívta életre azzal a céllal, hogy a diákok elvárásainak megfelelően még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hallgatói ügyintézést. A tanévkezdést követő első hetekben ugyanis átlagosan mintegy 3000 hallgatói kérvény érkezik a GTK Tanulmányi Osztályára, a feszített munkatempó ellenére az intézmény kapacitása véges, a hallgatók pedig elvárják a hibamentes gyors ügyintézést.

OtTO, a virtuális tanulmányi előadó éppen ebben segítheti a Tanulmányi Osztály munkáját. Feladatkörébe tartozik többek között a hallgatói kérelmek ellenőrzése, előkészítése és rendszerezése, illetve javaslatot tehet a jogviszony igazolások kiadhatóságára, vagy a költségtérítési részletfizetési kérelmek elfogadására is. Az új munkatárs egyik legnagyobb előnye, hogy fáradhatatlan; kollégáival ellentétben akár hajnali kettőkor is áttanulmányozza és elbírálja a beérkező kérelmeket, így a hallgatók már a leadás másnapján értesülhetnek a Tanulmányi Bizottság döntéséről.

Modul OtTO mindemellett folyamatos továbbképzésen is részt vesz, jelenleg a kreditátviteli kérelmeket tanulmányozza, és sikeres vizsga esetén a következő félévtől ezek is az ő hatáskörébe tartoznak majd.

„A Tanulmányi Osztály dolgozói is hálásak OtTO-nak, hiszen a 2009-2010-es tanévtől már a hallgatói ügyek 90%-át intézzük az ETR MODULO rendszerében. A megduplázódó kérelem szám ellenére rövidül a válaszadási idő és csökken az esetleges hibák száma is.” – mondta Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd