Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szövegfelismerés, akár telefonnal is – ABBY Finereader 10

Kütyük

Szövegfelismerés, akár telefonnal is – ABBY Finereader 10

Már akár a mobiltelefont is használhatjuk beviteli eszköznek.

A szöveg-felismerési, adatkinyerési és nyelvészeti technológiákkal foglalkozó ABBYY bejelentette professzionális szöveg-felismerő (OCR) szoftverének, a FineReadernek új, 10.0-s verzióját. A két legfontosabb technológiai elem – a többoldalas dokumentumok élethű megjelenítéséért felelős ADRT (Adaptive Document Recognition Technology), valamint digitális kamera OCR – is teljesen megújult. Különösen a háttérképet tartalmazó dokumentumok (pl. magazinok) esetén javult sokat a pontos reprodukció. Mintegy 30%-kal nőtt a felismerési pontosság az ázsiai (pl. kínai, japán) és 20%-kal az európai nyelvek esetében (a felismerési nyelvek száma a koreai és a jiddis beépítésével 186-ra nőtt). A gyengébb minőségű anyagoknál, mint a faxok, digitális fényképek, vagy mobil telefon képek, szintén jelentősen javult a felismerési pontosság.

Az ADRT az ABBYY OCR motorjának csúcstechnológiát képviselő és egyedi része. Ezzel lehet a több oldalas dokumentumok logikai struktúráját reprodukálni. A FineReader 10-ben megjelenő 2. generációs ADRT a legösszetettebb dokumentumok esetében is hatékonyan működik. Ilyen új elemek a tartalomjegyzék és a bekezdés struktúrák felismerése és reprodukálása. A láblécek és stílusok felismerésénél pedig tovább javult a reprodukciós pontosság. Ellentétben a hagyományos OCR technológiákkal, az ADRT nemcsak egyszerűen visszaadja a dokumentum eredeti kinézetét, hanem reprodukálja annak szerkezetét, úgy ahogy az a Microsoft Office-ban található.

Az OCR széleskörűvé válik
A 3. generációs camera OCR, a FineReader 10 felhasználók esetében lehetővé teszi, hogy a szkenner és a digitális fényképezőgép mellett a mobiltelefont is beviteli eszköznek használják. Ezáltal az ABBYY OCR használata széles rétegek számára elérhetővé válik, helytől és egyéb speciális eszköztől függetlenül. A korábban már alkalmazott képjavító algoritmusok mellett új funkciók jelentek meg, úgy, mint a 3D torzítás kiküszöbölésére, az ISO zaj kiszűrésére, valamint a mozgásból adódó elmosódás korrigálására.

Továbboptimalizált felhasználói felülete lecsökkenti a lépések számát, amivel egy kívánt célt el lehet érni. Kevesebb kattintással, sok esetben automatizáltan dolgozhatunk. Az ún. gyors feladatok száma növekedett és csoportosítva lettek témák szerint. Egy gombnyomással szinte minden megoldható.

A jelentősen átdolgozott HTML export funkció eredményeképpen a FineReader 10 leegyszerűsíti az elektronikus könyvek olvasását és publikálását. A FineReader a könyvek fejezeteit automatikusan önálló HTML fájlként mentve, majd link alapú tartalomjegyzéket létrehozva, megkönnyíti a navigálást. A szoftver képes standard HTML formában menteni, ami egy weboldalon aztán könnyen szerkeszthető, indexelhető és publikálható.

Az ABBYY FineReader 10 teljesen kompatibilis a Microsoft Windows 7-tel. További előnyei közé tartozik a megnövelt PDF tömörítés (akár tízszeres tömörítés is elérhető, minőségromlás nélkül) és a kibővített PDF/A mentési lehetőségek (Már 4 opció közül lehet választani a PDF/A mentésnél; „szöveg a kép alatt”, szöveg a kép felett”, szöveg és kép”, és „csak kép”).

Elérhetőség és ár
Az ABBYY FineReader 10 három változatban lesz kapható. Professional, Corporate és Site License Edition. Most a Professional Edition jelent meg, amelynek teljesen magyar változata december elejére várható, amit nem sokkal előz majd meg a Corporate Edition angol nyelvű változata, amelyből később a teljes magyar változatot is kézbe vehetjük. A mai naptól, a most még hazánkban széles körben elérhető 9.0 magyar változatot megvásárlók, a 10-es magyar megjelenésekor ingyenesen upgrade-elhetnek majd.

Az új verziókkal a termék ára nem változik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés